Δυναμικη η κινητοποιηση των φοιτητων για την καρτα σιτισης

Διαμήνυσαν πως «δεν θα ανεχτούμε να μειώνεται κι άλλο η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων που προορίζεται για τις ανάγκες μας»

Αρκετοί ήταν οι φοιτητές στην Κομοτηνή που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας που απεύθυναν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ελληνικής Φιλολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, και οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στα Δ.Σ. των υπόλοιπων Πανεπιστημιακών Τμημάτων  της Κομοτηνής.

Κατά την κινητοποίηση πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκαν έξω από τη λέσχη απαιτώντας να συνεχιστεί η δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών, καθώς και να παρθεί πίσω, όπως τονίζουν οι φοιτητές «το απαράδεκτο μέτρο της Συγκλήτου του ΔΠΘ που θέλει να επιβάλλει κάρτες σίτισης, μειώνοντας τον αριθμό των δικαιούχων στην σίτιση και αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες φοιτητές από το δικαίωμα στο δωρεάν φαγητό». Μπροστά στη μαζική και δυναμική κινητοποίηση και παρά την ανακοίνωση και το γεγονός ότι όσοι πήγαν για πρωινό  δεν τους επετράπη να μπουν, δόθηκε αμέσως εντολή στους υπαλλήλους να αφήσουν τους φοιτητές να φάνε κανονικά.

«Αποδεικνύεται ότι η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών, μέσα απ’ τους συλλόγους τους και πως μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε όσα μας αξίζουν και έχουμε ανάγκη!» τονίζει η ΠΚΣ σε ανακοίνωσή της καλώντας τους φοιτητές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αυτή τη φορά διοργανώνοντας συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12.00 στην Πρυτανεία.

«Καλούμε όλους τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας ώστε να διασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση όλων χωρίς κριτήρια, μιας και η χρηματοδότηση και συγκεκριμένα για το ΔΠΘ έχει υποτριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΚΣ, κάνοντας σαφές προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, την Διοίκηση του ΔΠΘ πως «δεν θα ανεχτούμε να μειώνεται κι άλλο η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων που προορίζεται για τις ανάγκες μας. Δεν θα δεχτούμε εμείς και οι οικογένειές μας να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να σπουδάσουμε».

Κλείνοντας η ΠΚΣ καλεί «όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δυναμώσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και για να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως κόστος!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.