DUTH Idea Accelerator: Η καινοτομια παει παντου στο ΔΠΘ

Άνοιγμα στην καινοτομία για όλες τις σχολές και τους φοιτητές της Κομοτηνής θέλει το Πανεπιστήμιο

Από την Κομοτηνή ξεκίνησαν, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, τα Info Days για το DUTH Idea Accelerator, το 1ο πρόγραμμα καινοτομίας που διοργανώνεται από το Κόμβο Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με Innovation Enabler τη Mantis Beyond Innovation.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη του πανεπιστημίου με στόχο να αναπτύξουν καινοτόμα εγχειρήματα και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα, με την ανταπόκριση να είναι σημαντική, τόσο από τα μέλη ΔΕΠ των Σχολών της Κομοτηνής, όσο και από τους φοιτητές, που έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που τους ανοίγει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Να θυμίσουμε πως οι συμμετέχοντες στο DUTH Idea Accelerator καλούνται να αναπτύξουν και να υποβάλλουν καινοτόμες ιδέες σε έξι θεματικές ενότητες: Περιβάλλον και Ενέργεια (GreenTech), Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT), Ιατρική και Βιολογία (Health & BioTech), Εκπαίδευση (EduTech), Αθλητισμός (Sportech) και Νομική και Δίκαιο (RegTech).

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υπηρεσίες συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε βασικές έννοιες επιχειρηματικότητας και μεθοδολογικά εργαλεία, για να οδηγηθούν από τη γέννηση των ιδεών και τη διαμόρφωση επιχειρηματικών ομάδων έως την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων.

Η καινοτομία αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, το πανεπιστήμιο θέλει να δείξει πως η καινοτομία αφορά όλες της σχολές και τα τμήματα που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο, και όχι συγκεκριμένες, που μπορεί στο μυαλό ορισμένων να είναι πιο άμεσα συνυφασμένες με αυτή.

Θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια σας να δημιουργήσετε κάτι καινοτόμο, να λειτουργήσετε στο επάγγελμά σας πιο καινοτόμα» σημείωσε η υπεύθυνη του DUTH Innovation Hub και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου. Για αυτό και έδωσαν το παρών φοιτητές και καθηγητές από όλα τα τμήματα της Κομοτηνής, γιατί, τόνισε η κ. Μιχαλοπούλου, έτσι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, να μοιραστούν την σκέψη τους, με ό,τι υπάρχει γύρω τους, είτε ως παρεχόμενη υπηρεσία από την αγορά, ή έρευνα που πραγματοποιείται στα εργαστήρια. 

«Συνδυαζόμενοι και παίρνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα μπορούμε να βοηθήσουμε στην έμπνευση που έχει ο καθένας» υπογράμμισε η κ. Μιχαλοπούλου για να κλείσει εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτές οι προσπάθειες θα έχουν απτό αποτέλεσμα.

Αθλητισμός και πολιτισμός φορείς της καινοτομίας

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ημερίδας, πέρα από την παρουσίαση του DUTH Innovation Hub και του DUTH Idea Accelerator και την ανάλυση της διαδικασίας, παρουσιάστηκαν από καθηγητές αλλά και επαγγελματίες του τομέα οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να εφαρμοστεί στην φυσική αγωγή, οι λεπτομέρειες της νομικής υποστήριξης στην διαδικασία ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων, το ρόλο και τη διάκριση επιχειρήσεων, Startups και Spinoffs στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και  πώς αλλάζουν οι νέες τεχνολογίες και καινοτομία τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Τα Info Days συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη, αύριο στην Ορεστιάδα και την Παρασκευή στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.