Διπλη ορκωμοσια για 135 νεους νομικους

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Νομικής στην Κομοτηνή

Ακόμα μια διπλή ορκωμοσία έζησε η Νομική Κομοτηνής, αυτή τη φορά με συνθήκες σχεδόν πλήρους κανονικότητας, με φίλους και συγγενείς των αποφοίτων να γεμίζουν το κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής για να τους παρακολουθήσουν να δίνουν τον νενομισμένο όρκο σε δύο τελετές, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Συνολικά ορκίστηκαν 135 νέοι νομικοί, με τον όρκο στην πρώτη τελετή να δίνει η πρωτεύσασα Νικολέτα Κατσάνου και στη δεύτερη η Ίρις Μαρία Σταυρίδη.

Κορύφωση προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων

Κατά την ορκωμοσία η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, τόνισε πως η μέρα αυτή αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας που γίνεται από σύσσωμο το διδακτικό και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου, ώστε το πτυχίο που θα πάρουν στα χέρια τους να τους επιτρέψει να εξασκήσουν το τόσο ιδιαίτερο επάγγελμά τους, διασφαλίζοντας το δίκαιο και τις αξίες.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες, τόνισε πως είναι σημαντικό να διατηρήσουν την διαύγεια του πνεύματος που απέκτησαν στο Πανεπιστήμιο, ενώ τους επισήμανε πως είναι στο χέρι τους να επιλέξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν, όμως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κόπο και προσπάθεια.

Εξήρε την σοβαρότητα της τελετής ο Μ. Χρυσομάλλης

Ο δε Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης, τόνισε πως το πτυχίο που παρέλαβαν, αποτυπώνει ένα ακατάληπτο δεσμό με τη σχολή και τους δασκάλους τους, που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να τους υποστηρίξουν, να τους συμβουλεύσουν και να τους καθοδηγήσουν σε κάθε επόμενο επιστημονικό τους βήμα. Αποχαιρετώντας τους τους ευχήθηκε να ευτυχήσουν, να προκόψουν και να θυμούνται πάντα την τελετή της Τρίτης ως μια συμπύκνωση αναπόλησης, απολογισμού και ευγένειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.