Διπλα δρομολογια για τους φοιτητες των τμηματων που λειτουργουν στην πανεπιστημιουπολη

Για να αποφευχθούν τα φαινόμενά συνωστισμού τις ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων

Δρομολόγηση επιπλέον λεωφορείων με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής

Σε διπλά δρομολόγια τις ώρες που ξεκινούν και τελειώνουν τα μαθήματα στα Τμήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, προχωρά το ΔΠΘ, με στόχο να αποφευχθούν προβλήματα συνωστισμού τις ώρες «αιχμής».

Όπως σημείωσε η Αντιπρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ενώ ξεκίνησαν με ένα χαμηλό αριθμό λεωφορείων μέχρι την Κυριακή, από τη Δευτέρα πέρασαν στην κανονική λειτουργία.

Μάλιστα με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, που χρηματοδότησε τη δρομολόγηση επιπλέον λεωφορείων στα δρομολόγια, θεωρούν πως θα μπορέσουν να έχουν την πυκνότητα λεωφορείων για να αποφύγουν το συνωστισμό που παρατηρήθηκε την Δευτέρα, πρώτη μέρα των μαθημάτων.

Τα περισσότερα δρομολόγια θα βοηθήσουν ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα μέσα στα λεωφορεία, συνεχίζοντας βέβαια με την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως μάσκες αντισηπτικά κτλ.

Έτσι για τα μαθήματα που ξεκινούν στις 9 το πρωί, τα πρώτα δρομολόγια που ξεκινούν περίπου μισή ώρα πριν, θα έχουν διπλά λεωφορεία, για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Το ίδιο θα γίνει στις 11:30, στις 16:00, και γενικότερα τις ώρες που έχει μαθήματα.

Όσο για την προσέλευση των φοιτητών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, που ξεκίνησαν τα μαθήματα, είχαν 43 μαθητές σε ένα μάθημα, 44 στο επόμενο, κάτι που δείχνει πως υπάρχει κίνηση κανονικά, σύμφωνα με την κ. Γαβριηλίδου.

Μάλιστα στάθηκε στο γεγονός πως οι φοιτητές είναι πολύ συνειδητοποιημένοι για το θέμα των μέτρων προστασίας, τήρησαν τις αποστάσεις, και γενικότερα «ήταν πολύ συνεργάσιμοι και υπεύθυνοι, και είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πρώτη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για την διαδικασία σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε κάποιο φοιτητή ή άλλο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, η κ. Γαβριηλίδου επεσήμανε πως έχουν συνταχθεί τα απαραίτητα πρωτόκολλα, έχουν αποσταλεί στις σχολές και τα τμήματα, οπότε θεωρούν πως είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.