Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης: Απολυτη αναγκη να πραγματοποιηθουν δια ζωσης τα μαθηματα στο ΔΠΘ

Δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων θα επισκεφτούν την επόμενη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο

Το θέμα των δια ζώσης μαθημάτων το χειμερινό εξάμηνο στα Τμήματα της Κομοτηνής του ΔΠΘ θα εκφράσουν προς τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη να αναλαμβάνει να κλείσει την ημερομηνία της επίσκεψης τους.

Στόχος είναι (με δεδομένο ότι όλες οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης φαίνεται πως θα ξεκινήσουν κανονικά, αν και με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μαθήματα) να αναδείξουν πως μπορεί να γίνει το ίδιο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε χθες ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν το χειμερινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια για δια ζώσης μαθήματα, αλλά μόνο για μαθήματα μικρών ακροατηρίων έως 50 άτομα (Δείτε ΕΔΩ). Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται οι επίσημες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των πανεπιστημίων με συγκεκριμένα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ανεπανόρθωτο το οικονομικό πλήγμα

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, σκοπός της επίσκεψης είναι να εκθέσουν το θέμα στις πρυτανικές αρχές, μιας και τα όσα είχε τονίσει στην προ μηνός επιστολή του, όταν και είχε ζητήσει τη διενέργεια της εξεταστικής δια ζώσης, για την απόλυτη ανάγκη ομαλής διά ζώσης λειτουργίας του Πανεπιστημίου, συνεχίζουν να ισχύουν.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι θα διασφαλιστούν στο έπακρον οι συνθήκες προφύλαξης της υγείας των συμμετεχόντων, με τον Δήμο Κομοτηνής να δηλώνει και αυτή τη φορά, έτοιμος να συνδράμει ώστε αυτή να διασφαλιστεί στο έπακρο.

Την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των δια ζώσης μαθημάτων τόνισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» και Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, που σημείωσε πως διαφορετικά, το οικονομικό πλήγμα θα είναι ανεπανόρθωτο.

Όπως τόνισε, η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί προτεραιότητα για όλους, όμως εφόσον λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία μετά από απόφαση των ειδικών επιστημόνων, δεν βγάζει νόημα το ίδια να μην ισχύσει και για το πανεπιστήμιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινήθηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής και μέλη των παρατάξεων, για αυτό και θα «κλείσει» η συνάντηση, ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα αλλά και να εκτεθεί το μέγεθος του προβλήματος στις πρυτανικές αρχές.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.