Δημοκρατια εχουμε. Αποψη ομως..?

Όπως βλέπετε πλέον σημασία δεν έχει αν ειμεθα δεξιοί, αναρχικοί, κομμουνιστές και σοσιαλιστές. Βρισκόμαστε στο χείλος ενός γκρεμού που έχτισαν τόσα χρόνια κυβερνήσεις προηγούμενων ετών και καλούμαστε να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα πέσουμε! 
 
Είναι τουλάχιστον τραγικό να βλέπω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως από νέους, ατέλειωτες πολιτικές τοποθετήσεις χωρίς καμία ουσιώδη αιτιολόγηση, προφητείες από ανθρώπους του θεού, επίκληση στην τουλάχιστον λαμπρή ιστορία μας και αβάσιμες κινδυνολογίες!
 
Από το να επαναπαυόμαστε σε τέτοιου είδους ψεύτικα επιχειρήματα  και να διχαζόμαστε μεταξύ μας για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, είναι προτιμότερο να κοιτάξουμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά μας με την “κατά δύναμη ” ,για τον καθένα, νομική και οικονομική γνώση που απαιτείται ! Χωρίς να γινόμαστε έρμαιο της προπαγάνδας του κάθε ανίδεου! 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ας σταματήσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας!. Και ας επικεντρωθούμε επιτέλους στην ιστορία που θα χαράξουμε από εδώ και στο εξής! Αυτή που θα διαβάζουν τα παιδιά μας ! και όχι σ αυτήν που χάραξαν οι πρόγονοι μας..
 
Φτάνει να επαναπαυόμαστε στις ένδοξες μέρες των ελλήνων προγόνων μας και ας κοιτάξουμε για μια φορά την αλήθεια κατάματα! Τι διακυβεύεται και τι προσφέρει η κάθε κατάσταση, διότι είναι εξωφρενικό να πάμε στην κάλπη χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει έν τοις πραγμασι!
 
Ο ίδιος ο  Σωκράτης έλεγε.. «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»”..  Κι όμως  ο σημερινός Έλληνας, απόγονος τέτοιων αρχαίων αξιοθαύμαστων φιλοσόφων γνωρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. Μήπως αυτό είναι  το πρόβλημα?
 
Έλληνα πάψε να διαφωνείς με τον γείτονα σου και με τον φίλο σου και Διάβασε Ενημερώσου, Μάθε να αιτιολογίες τις θέσεις σου με γνώσεις και όχι με ασάφειες! Η ημιμάθεια είναι αυτό που καταστρέφει τους σύγχρονους έλληνες!  Και αν έπειτα νιώθεις άξιος να ασκήσεις το δημοκρατικό δικαίωμα σου ως σώφρων πολίτης σαν τους αρχαίους Αθηναίους Που τόσο Θαυμάζεις ,που δεν μοίραζαν αυθαίρετα τις ψήφους τους ,ΤΟΤΕ κατευθύνσου προς την κάλπη και υπερασπίσου, όπως νιώθεις καλύτερα, αυτή την επί ξύλου κρεμάμενη χώρα!
       

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.