Δικαιωση και για τους πτυχιουχους του Τμηματος Δασολογιας του ΔΠΘ

Θα έχουν πλέον την δυνατότητα διορισμού σε θέσεις του δημοσίου με τις ειδικότητες ΠΕ Δασολόγων και Περιβάλλοντος

Άλλη μια δικαίωση που καθυστέρησε χρόνια, στερώντας πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες για τους αποφοίτους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά τελικά ήρθε ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες του 2022, σε συνέχεια της  σχετικής δικαίωσης για τους αποφοίτους του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών οι οποίοι απέκτησαν ειδικό «ΠΕ ξένων γλωσσών» δίνοντάς τους την δυνατότητα του διορισμού τους στο δημόσιο.

Στο ίδιο ΦΕΚ με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου του 2022 την δυνατότητα διορισμού τους στο δημόσιο με την ειδικότητα ΠΕ Δασολόγων και ΠΕ Περιβάλλοντος λαμβάνουν και οι απόφοιτοι του Τμήματος Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στην Ορεστιάδα.

Σε σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιώργος Τσαντόπουλος γνωστοποίησε την εξέλιξη εκφράζοντας την χαρά του για την άρση της αδικίας αυτής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δυνατότητα που θα έχουν στο μέλλον οι απόφοιτοι του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ.

Στους επόμενους διαγωνισμούς, εκτός από τη δυνατότητα που είχαν να είναι υποψήφιοι σε θέσεις του δημοσίου με ειδικότητα ΠΕ Δασολόγων, στο μέλλον έχουν τη δυνατότατά να συμμετέχουν και στην ειδικότητα ΠΕ Περιβάλλοντος.

Θεωρούσα αδικία να μην έχουν οι απόφοιτοι του Τμήματος μου αυτή τη δυνατότητα.

Έτσι, αυτή η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών  και καλής συνεργασίας  με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ καθηγητή Αλέξανδρο Δημητρακόπουλο και των συναδέρφων του ΓΕΩΤΕΕ» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.