Διελκυστινδα για το θεμα της σιτισης στο ΔΠΘ

Την αύξηση των αιτήσεων για κάρτα σίτισης, ώστε να δικαιολογηθεί επιπλέον δαπάνη και να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές ζητά η διοίκηση του ΔΠΘ

Να παραμείνει ως έχει το υφιστάμενο καθεστώς απαιτούν οι φοιτητές

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου φοιτητές που αντιδρούν στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της σίτισης στο ΔΠΘ.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη από τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από την Κεντρική Λέσχη, για το θέμα της σίτισης, με τους φοιτητές να αντιδρούν σε αυτό που εκλάμβαναν ως επαπειλούμενο αποκλεισμό πολλών φοιτητών από τη δωρεάν σίτιση.

Αντιδράσεις από τους φοιτητές

Για αυτό και εκλεγμένοι με την ΠΚΣ και μέλη φοιτητικών συλλόγων τόσο από την Κομοτηνή όσο και από την Ξάνθη,  βρέθηκαν στην Πρυτανεία του ΔΠΘ το μεσημέρι της Τετάρτης, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το μέτρο της κάρτας σίτισης.

Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Σταθόπουλος, εκλεγμένος στο ΦΣ της Νομικής με την ΠΚΣ, η κινητοποίηση αυτή γίνεται λόγω της ανακοίνωσης ότι θα πρέπει να  επιδεικνύουν την κάρτα σίτισης, ενώ εξεδώθηκε και ανακοίνωση για να καταθέσουν αίτηση.

Αυτή η κίνηση θεωρούν πως έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, και στην προσπάθεια αποκλεισμού ορισμένων φοιτητών από το δικαίωμα στη σίτιση.

«Αν τολμήσουν να ζητήσουν κάρτα σίτισης θα είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικαίωμά μας ότι πρέπει όλοι να σιτιζόμαστε με το πρότερο καθεστώς» τόνισε.

Καθησυχαστική η Αντιπρύτανης

Οι συγκεντρωμένοι συνάντησαν την Αντιπρύτανη κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία τόνισε προς αυτούς πως η πρυτανεία δεν έχει σκοπό να περιορίσει την σίτιση στους φοιτητές.

Τόνισε όμως πως η χρηματοδότηση για την σίτιση στις λέσχες εξαρτάται από τις αιτήσεις που έχουν γίνει για κάρτες σίτισης, και κάλεσε τους φοιτητές να τις πραγματοποιήσουν, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Όπως εξήγησε, αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγάλος, τόσο θα μπορεί και να αιτιολογηθεί το κόστος της σίτισης, αν όμως ο αριθμός είναι μικρός (πέρυσι στην Ξάνθη υπήρχαν 500 αιτήσεις σε σύνολο 4.000 φοιτητών) τότε μοιραία θα μειωθεί η χρηματοδότηση για τη σίτιση.

Παρόλα αυτά συνάντηση την δυσπιστία των φοιτητών, που συνέχισαν να ζητούν να μην ισχύσει η κάρτα σίτισης και αυτές τις μέρες, αλλά και την επόμενη χρονιά.

Τόνισε δεν πως μεγαλύτερη σημασία έχει ο αριθμός των αιτήσεων, και όχι απαραίτητα πόσες θα εκδοθούν, αν και να σημειωθεί πως το εισοδηματικό όριο ανέρχεται στις 45.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.