Διαλεξη του Διονυση Γουτσου στο Επιστημονικο Colloquium Γλωσσολογιας του ΤΕΦ ΔΠΘ

Με θέμα «Από τη “Στέλλα” στη “Στρέλλα”: Πρόσφατη γλωσσική αλλαγή στα ελληνικά στο Σώμα Κειμένων Ελληνικών Κινηματογραφικών Διαλόγων»

Τον κ. Διονύση Γούτσο, καθηγητή του ΕΚΠΑ, θα φιλοξενήσει διαδικτυακά το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας. Ο κ. Γούτσος θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 διάλεξη με θέμα: «Από τη “Στέλλα” στη “Στρέλλα”: Πρόσφατη γλωσσική αλλαγή στα ελληνικά στο Σώμα Κειμένων Ελληνικών Κινηματογραφικών Διαλόγων»

Βιογραφικό

Ο κ. Διονύσης Γούτσος είναι Καθηγητής Κειμενογλωσσολογίας στον Τομέα Γλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Strathclyde και του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει επίσης στα Πανεπιστήμια του Birmingham και της Κύπρου. Έχει συγγράψει πληθώρα βιβλίων και άρθρων για την κειμενογλωσσολογία και την ανάλυση λόγου, τις μεταφραστικές σπουδές, τη γλωσσολογία σωμάτων κειμένων μ.ά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ανάπτυξη και επεξεργασία ηλεκτρονικών σωμάτων κειμένων (Σώμα Ελληνικών Κειμένων, Διαχρονικό σώμα ελληνικών κειμένων του 20ού αιώνα), αλλά και ειδικευμένων σωμάτων κειμένων προφορικού λόγου από καθημερινές συνομιλίες και λόγου αφασικών ομιλητών. 

Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.
https://us06web.zoom.us/j/83892116240?pwd=OGFidThXV29wbW5TY29wMDMrdFRVdz09
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.