Διαλεξη της Αγγελικης Ευθυμιου στο Colloquium Γλωσσολογιας του ΤΕΦ/ΔΠΘ

Την Τετάρτη 26 Απριλίου

Με τη διάλεξη της κ. Αγγελικής Ευθυμίου (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) συνεχίζεται το επιστημονικό Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η κ. Ευθυμίου θα αναπτύξει το θέμα  «Ρηματοποιητές και πολυσημία: ένα σύνθετο παζλ», την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 18:30, διαδικτυακά.

Σύντομο βιογραφικό

Η κ. Αγγελική Ευθυμίου είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εξειδικευτεί στη Θεωρητική Γλωσσολογία και στη Λεξικογραφία στο Πανεπιστήμιο Lille 3- Charles de Gaulle (M.A. στη θεωρητική γλωσσολογία, Μ.Α. στη λεξικογραφία, Ph.D. στη γλωσσολογία) της Γαλλίας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων που ασχολούνταν με την παραγωγή διδακτικού υλικού και λεξικών, και, με την ευρύτερη διδασκαλία της Ελληνικής. Έχει δημοσιεύσει το έργο της σε αρκετά βιβλία και μονογραφίες με το πιο πρόσφατο «Ο σχηματισμός των ρημάτων στη νέα ελληνική γλώσσα», Εκδόσεις Επίκεντρο (2018). Διαθέτει, επίσης, πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της γενικής γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στη μορφολογία, τη λεξικολογία, τη λεξική σημασιολογία, καθώς και στη λεξικογραφία και τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας με έμφαση στη διδασκαλία του λεξιλογίου.

 Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης βρίσκεται ΕΔΩ και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.