Διαδικτυακα θα διεξαχθει το 28ο Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης και Επιστημης του Αθλητισμου

Στον Σπύρο Γιαννιώτη το φετινό βραβείο «Νίκος Σαμαράς»˙ δεν θα πραγματοποιηθεί η επιτιμοποίηση Ρεχάγκελ

Αντώνης Καμπάς: «Το πανεπιστήμιο τρέχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια διαδικτυακά μέσω των μεταπτυχιακών του, οπότε η εμπειρία υπάρχει»


Τροποποιήσεις και στην ως είθισται διεξαγωγή συνεδρίων έφερε με την επέλασή της η πανδημία Covid-19, αναγκάζοντας  οργανωτικές επιτροπές από όλο τον κόσμο να ακυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν τις εκδηλώσεις τους σε «ασφαλέστερες» ημερομηνίες.

Εξαίρεση φυσικά δεν αποτέλεσε και το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Επιστήμης του Αθλητισμού (ICPESS), η οργανωτική επιτροπή του οποίου δοκιμάζεται και αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση, στην οποία «απαντά» με τον επαναπρογραμματισμό του συνεδρίου για μια νέα ημερομηνία, συγκεκριμένα στις 12 – 14 Ιουνίου 2020, προκειμένου να δοθεί χρόνος για τις κατάλληλες προσαρμογές και ρυθμίσεις, ενώ ακόμη επιλέγεται μια νέα προσέγγιση, τουλάχιστον για τα τοπικά πρότυπα στην Αθλητική Επιστήμη, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διοργανωθεί ένα αποκεντρωμένο εικονικό συνέδριο για τη Φυσική Αγωγή και την Αθλητική Επιστήμη.

Με έναν ήδη αριθμό ρεκόρ υποβληθέντων περιλήψεων, διαβεβαιώνεται πως  αυτές που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα περιληφθούν στο Βιβλίο Περίληψης του 28ου ICPESS.

Επιπλέον, το συνέδριό θα περιλαμβάνει δύο βασικούς ομιλητές. Την αρχική βασική ομιλία του Διευθυντή του Διεθνούς Ολυμπιακού Εκεχειριακού Κέντρου, Δρ. Κωνσταντίνου Φίλη, με τίτλο: «Η συνάφεια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σήμερα», η οποία θα συνοδεύεται από αυτή του Δρ. Παντελεήμονα Εκκεκάκη, καθηγητή στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, η ομιλία του οποίου θα έχει τίτλο: «Συνταγές άσκησης και συστάσεις φυσικής δραστηριότητας: Η πρόκληση της επιστήμης της άσκησης να αποδείξει ότι είναι ένα ολοκληρωμένο διεπιστημονικό πεδίο».

Ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης φετινός παραλήπτης του βραβείου «Νίκος Σαμαράς»


Παραθέτοντας περαιτέρω διευκρινήσεις και μιλώντας για τα όσα μέχρι στιγμής δύναται να ανακοινωθούν, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΔΠΘ, κ. Αντώνης Καμπάς γνωστοποίησε πως δεν θα γίνει η επιτιμοποίηση του Ρεχάγκελ όπως είχε προγραμματισθεί, ωστόσο κανονικά θα αποδοθεί το βραβείο θεσμός «Νίκος Σαμαράς», που φέτος θα παραλάβει ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων μικροφώνων και καμερών, ενώ σε αυτό θα μπορέσουν να εισέλθουν μέσω διαδικτύου 500 άτομα, αριθμός που όπως επεσήμανε ο πρόεδρος ενδέχεται να αλλάξει. «Με την εμπειρία του τελευταίου μήνα με τα διαδικτυακά μαθήματα, αναμένουμε πολύ μεγάλους αριθμούς συμμετεχόντων.  Σε ένα μάθημα που μαζεύει συνήθως 100 φοιτητές, τώρα μπαίνουν 300», σχολίασε ο καθηγητής, για να εξηγήσει πως η συμμετοχή ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τονίζοντας παράλληλα πως «το πανεπιστήμιο τρέχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια διαδικτυακά μέσω των μεταπτυχιακών του, οπότε η εμπειρία υπάρχει».

«Ενδεχομένως μελλοντικά να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης  κάποιου συνεδρίου που τρέχει ζωντανά στην Κομοτηνή»

Σχολιάζοντας το αν βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια των αρμοδίων να διεξαχθεί κάποιο συνέδριο στην πόλη της Κομοτηνής με παράλληλη δυνατότητα εξ αποστάσεως διαδικτυακής παρακολούθησης, τόνισε πως η αίθουσα για ένα διαδικτυακό συνέδριο κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ, για να εξηγήσει πως ο παράγοντας που δυσχεραίνει αυτή τη δυνατότητα, είναι κυρίως οικονομικός. «Οι αίθουσες σε ένα συνέδριο μπορεί να είναι και 4 την ημέρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ μεγάλα τα ποσά ακόμα. Η εμπειρία που έχουμε πιστεύω ότι θα μας δώσει τροφή για το μέλλον και ενδεχομένως να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα με άλλο κόστος σε κάποιους από μακριά να παρακολουθήσουν κάποιο συνέδριο το οποίο θα τρέχει ζωντανά στην Κομοτηνή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπάς, αναφέροντας καταληκτικά πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το site.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.