Διαδικαστικα ζητηματα καθυστερουν τις εγγραφες νεων μελων στον Συλλογο Αποφοιτων ΔΠΘ

Κατερίνα Μανανά: «Ο Σύλλογος θέλει να εγγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη μπορεί, ώστε να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια»

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι εγγραφές νέων μελών στο Σύλλογο Αποφοίτων Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μόλις λυθούν διαδικαστικά θέματα με το καταστατικό του Συλλόγου.

Ήδη το νέο ΔΣ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αποφοίτους να τον αγκαλιάσουν, ενώ ελπίζει πως με το πέρας της πανδημίας, θα μπορέσουν να αναπτύξουν μια σειρά από δράσεις τόσο για να προσελκύσουν περισσότερα μέλη, όσο και να ξεκινήσουν να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία.

Μια μεγάλη οικογένεια οι απόφοιτοι του ΔΠΘ

Η εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου κ. Κατερίνα Μανανά

«Ο Σύλλογος θέλει να εγγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη μπορεί, ώστε να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια, όπως ήμασταν στις σχολές μας και να κάνουμε οργανωμένες δράσεις ώστε να προβληθεί και προς τα έξω το ΔΠΘ» σημείωσε η κ. Κατερίνα Μανανά, εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου.

Δυστυχώς όμως προς το παρόν δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες εγγραφές, γιατί βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής του καταστατικού του Συλλόγου, κάνοντας κάποιες διαδικασίες για την εγγραφή και τη λειτουργία του πιο εύκολες, η οποία όμως έχει «παγώσει» λόγω πανδημίας.

Ο συνδυασμός των περιορισμών κίνησης, που δεν επιτρέπουν την άμεση επαφή, αλλά και η υπολειτουργία των δικαστηρίων, τόνισε, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαδικαστικά κολλήματα. Ελπίζουν πάντως πως θα έχουν απαντήσεις την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να ξεκολλήσει η διαδικασία.

Το ενδιαφέρον από απόφοιτους να εγγραφούν είναι ήδη μεγάλο, σημείωσε, και με την ολοκλήρωση των αλλαγών, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές. «Μας χαροποιεί πολύ το ενδιαφέρον, και το έχουμε πάρει πάρα πολύ θερμά, προσπαθώντας να προωθήσουμε το σύλλογο όσο μπορούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μανανά εξηγώντας πως στόχος είναι να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, σε όποια πόλη και αν σπούδασαν και όπου και αν βρίσκονται σήμερα.

«Έχουμε ένα ενωτικό πνεύμα, προερχόμενοι από ένα πανεπιστήμιο της επαρχίας, και διαισθάνομαι πως θα βγει κάτι καλό» ανέφερε, για αυτό και προβάλλουν όσο μπορούν το σύλλογο.

Δράσεις… μετά τον κορωνοϊό

Όσο για τις δράσεις που προγραμματίζουν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κάποιες δράσεις, κυρίως λόγω του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της εκκρεμότητας του καταστατικού.

Όμως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση με τη συμμετοχή καθηγητών που διδάσκουν ακόμη στο ΔΠΘ, καθώς και επιχειρηματιών που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο της περιοχής μας και μπόρεσαν να αντέξουν μέσα στην κρίση, απευθυνόμενοι κυρίως σε όσους αποφοίτησαν πρόσφατα.

Παράλληλα στα σχέδιά τους βρίσκεται η δημιουργία μελετών με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, η θεσμοθέτηση βραβεύσεων αποφοίτων που έχουν διαπρέψει, αλλά και άλλες δράσεις, που θα επεκταθούν και με την προσθήκη νέων μελών.

Ο πλουραλισμός θα έρθει με την αύξηση των μελών

Ερωτηθείσα για τις πρόσφατες αιχμές που άφησε, μετά την παραίτησή του από το ΔΣ του Συλλόγου ο κ. Κ. Μουρτοπάλλας, για την έλλειψη πλουραλισμού στη στελέχωση του, μιας και είχε μεγάλο αριθμό αποφοίτων ενός τμήματος της Κομοτηνής.

Η κ. Μανανά σημείωσε πως αυτό είναι απότοκο της αρχικής σύνθεσης των μελών του συλλόγου, που εξέλεξαν το ΔΣ, και πως όσα περισσότερα μέλη εγγραφούν στο Σύλλογο, από τις σχολές και από τις 4 πόλεις όπου δραστηριοποιείται το ΔΠΘ, τόσο θα αυξηθεί και ο πλουραλισμός στην εκπροσώπηση στα όργανα του.

Για αυτό και κάλεσε όλους τους αποφοίτους, οποιασδήποτε χρονιάς, να τον αγκαλιάσουν και να εγγραφούν, δυναμώνοντας ουσιαστικά το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.