Αθροα η συμμετοχη των φοιτητων στην ενημερωση για τη Δωρεα Μυελου των Οστων

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με στόχο την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στην προσφορά

Την αξία της δωρεάς μυελού, έχοντας την ευκαιρία να γίνουν δωρητές, γνώρισαν τo πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, στην ημερίδα με τίτλο «Αξία Δωρεάς Μυελού των Οστών» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Γ. Παπαδριέλλη του Τμήματος.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας ο αιματολόγος του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Βραχιώλιας μίλησε για την αξία της δωρεάς των αιμοποιητικών κυττάρων, ενώ η κ. Ρεγγίνα Μακέδου, απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. μίλησε με θέμα «Η ζωή είναι στο αίμα σου».

Στόχος αυτής της ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της εβδομάδας δωρεάς που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Τμήμα, είναι οι φοιτητές τους να έρθουν σε επαφή με τη σημασία της προσφοράς, αλλά και να μπορέσουν να εξοικειωθούν με την μέθοδο της δωρεάς Μυελού των οστών, που πλέον δεν είναι πολύ πιο επίπονη από μια αιμοληψία, σημείωσε η Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Έφη Τσίτσκαρη.

Παράλληλα όμως θέλουν να τους δείξουν ότι είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς τους αυτή η προσφορά, και πως αν δεν βοηθήσει κανένας δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση σε τίποτα.

Την ίδια ώρα τους δίνουν και τα εφόδια για να διοργανώσουν και μια εκδήλωση σαν και αυτή, όταν αποφοιτήσουν έχοντας αποκτήσει εμπειρία μέσα στο Τμήμα.

Η εκδήλωση αυτή συνδέεται άμεσα με την αιμοδοσία, που λαμβάνει χώρα σήμερα Τετάρτη, ευελπιστώντας όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτου ηλικίας, να το πάρουν απόφαση και να γίνουν δωρητές όχι μόνο αίματος και μυελού των οστών, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται χάρη στην εθελοντική συνεισφορά των φοιτητών/τριών της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής παρουσία και των μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» που βρισκόταν στο χώρο για να κάνουν εγγραφές και να πάρουν δείγμα από όσους φοιτητές το επιθυμούσαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.