Ασβεστη η διψα για την μαθηση

Το πτυχίο του τμήματος Πολιτικών Επιστημών παρέλαβε ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Ιωάννης Πουρνάρας

Ακόμα ένα τίτλο σπουδών σε αυτούς που ήδη κατέχει πρόσθεσε ο Διευθυντής, από την φετινή χρονιά, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ιωάννης Πουρνάρας, αποδεικνύοντας πως ανεξάρτητα από τη θέση αλλά και την καριέρα, υπάρχει πάντα περιθώριο για να επεκταθεί η μάθηση.

Ο κ. Πουρνάρας αποφοίτησε, ως πρωτεύσας μάλιστα, την Τρίτη 11 Ιουλίου, μπροστά στην οικογένειά του, που περιλάμβανε και το εγγόνι του, από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ, ως ένας από τους πρώτους φοιτητές που εισήχθησαν αφού αυτό έγινε ανεξάρτητο από πάλαι ποτέ Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, όταν αυτό έσπασε σε τρία.

Ο ίδιος είναι ήδη κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, αλλά τον ενδιέφερε η Πολιτική Επιστήμη, μιας και εμπλέκεται παντού. Άλλωστε όπως εξήγησε πολλά κομμάτια των σπουδών αφορούν φιλοσοφία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις αυτά να μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη, στη διοίκηση, τη διεύθυνση και ως ηγεσία γενικότερα. «Η Πολιτική Επιστήμη είναι ένας κλάδος που δεν έχει στεγανά, και αυτό με ώθησε να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις, να περάσω, και να επιστρέψω ξανά στα θρανία» ανέφερε.

Βέβαια σημαντικό κομμάτι των σπουδών του συνέπεσε με την πανδημία, όμως η εξ αποστάσεως φοίτηση βοήθησε να περάσει η περίοδος της καραντίνας πιο ανώδυνα, μέσα από τα μαθήματα και τα διαβάσματα.

Έχοντας μπει στο τμήμα μόλις είχε ξαναδημιουργηθεί, συμμετείχε μαζί με τους συμφοιτητές του στο χτίσιμό του βήμα βήμα. Στην αρχή είχε πολύ λίγα μέλη ΔΕΠ, τα οποία στην πορεία αυξήθηκαν, προχωρώντας προς τον στόχο να γίνει αυτοδύναμο.

Συμμετείχαν δε οι φοιτητές στην πιστοποίηση του Τμήματος από την ΕΘΑΑΕ, με τον κ. Πουρνάρα να ευχαριστεί τις πρυτανικές αρχές, τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μπέκα, που αφυπηρετεί, την «ψυχή» του Τμήματος κ. Κωνσταντίνο Δικαίο, και όλους τους καθηγητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.