Αρση αναστολης διαδικασιων απο το ΣτΕ για μελη ΔΕΠ και εκτακτο εκπαιδευτικο προσωπικο

21 οι θέσεις στο ΔΠΘ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κινούμενο με αίσθημα ευθύνης, ζήτησε και έλαβε από το ΣτΕ εξαίρεση αναστολής των διαδικασιών εκλογής  μελών ΔΕΠ και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στα Α.Ε.Ι. (διδασκόντων του π.δ. 407/1980 και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 1404/1983) με τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες (κατανομές, προκηρύξεις, συγκροτήσεις εκλεκτορικών κ.λπ.).
 
Η εξαίρεση αυτή ζητήθηκε ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ομαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, κυρίως για τα νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στα Πανεπιστήμια με τους νόμους  4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019.
 
 Με αυτόν τον τρόπο τα Ιδρύματα δεν θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και θα μπορέσει να γίνει σε πρώτη φάση η κατανομή των θέσεων ΔΕΠ και εκτάκτου προσωπικού από το ΥΠΠΕΘ, ώστε στην συνέχεια οι Σύγκλητοι να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για την στελέχωση των Τμημάτων, τόσο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών όσο και για την κάλυψη μονίμων θέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα υπεγράφη και η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Ιδρύματα.
 
Για το ΔΠΘ η κατανομή προβλέπει 21 θέσεις με την επιμέρους κατανομή ανά τμήμα να γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.