Απαισιοδοξια για αμεση λυση στο θεμα της δωρεαν μεταφορας φοιτητων στο ΔΠΘ

Παρά την αύξηση του προϋπολογισμού, δεν προσήλθαν τα αστικά ΚΤΕΛ σε καμία πόλη που δραστηριοποιείται το πανεπιστήμιο

Απαισιόδοξος ότι θα βρεθεί άμεση λύση στο θέμα της δωρεάν μεταφοράς μαθητών στα Τμήματα του ΔΠΘ σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, είναι ο απερχόμενος Αντιπρύτανης Οικονομικών και επόμενος πρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης.

Ο κ. Μάρης σημείωσε πως η μεταφορά των φοιτητών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και ένα χρόνο, μιας και η ενεργειακή κρίση έχει εκτινάξει τα κόστη για τους αναδόχους.

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις διαγωνιστικές διαδικασίες από το Πανεπιστήμιο, παρόλο που σε πρώτη φάση ανέβασαν την αποζημίωση κατά 17%, και ακόμη τόσο στη συνέχεια, φτάνοντας στο 35% υψηλότερα από την προηγούμενη.

Τα αστικά ΚΤΕΛ σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή επέλεξαν να αποχωρήσουν ή να μην συμμετάσχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες, και επέλεξαν να το διαχειριστούν με τις γενικές διατάξεις που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, όπου το κράτος επιδοτεί το 50% του εισιτηρίου.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση ξεπερνά την διοίκηση του Πανεπιστημίου, και δεν βλέπουν λύση στον ορίζοντα, μιας και τα Αστικά έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα των μεταφορών, και παρά τις προσπάθειες του πανεπιστημίου για να αυξήσει τον προϋπολογισμό, δεν έχουν βρεθεί λύσεις.

Ο κ. Μάρης δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον, παρόλο που συνεχίζουν αν συζητούν για λύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.