Ανοιξε τις πορτες του το Europe Direct ΑΜΘ στην Κομοτηνη

Μέσα από το ιστορικό κτίριο της Πινακοθήκης Μανέα, θέλει να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους κατοίκους της ΑΜΘ

«Ενωμένοι στην πολυμορφία». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπει ο επισκέπτης στην είσοδο του νέου γραφείου του Europe Direct ΑΜΘ στην Κομοτηνή, που από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.

Η δομή στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο ήταν και η κατοικία του μακροβιότερου Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Δημητρίου Μπλέτσα, το οποίο στη συνέχεια αγοράστηκε, και με τη δωρεά της Συλλογής Πινάκων από το Χρήστο Μανέα στο ΔΠΘ ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε Πινακοθήκη.

Έτοιμη να υποδεχθεί τους νέους της πόλης η νέα έδρα του Europe Direct Κομοτηνής

Τώρα πλέον θα αποτελεί την έδρα του Δικτύου των Γραφείων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον συντονισμό των οποίων έχει αναλάβει το ΔΠΘ με την στήριξη της ΠΑΜΘ.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ το παρών έδωσαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, οι Αντιπρυτάνεις κ. Φώτης Μάρης και κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, μαζί με τα μέλη που θα στηρίξουν την δομή του Europe Direct σε όλη την περιφέρεια.

Παρόντες στην τελετή οι επίσημοι…

Προτεραιότητα η συνεργασία

Κατά τα εγκαίνια, ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε τα συγχαρητήρια στην Αντιπρύτανη κ. Μιχαλοπούλου και την Εκτελεστική Γραμματέα κ. Κοσμίδου που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του γραφείου,  αλλά και σε όσους βοήθησαν για να φτάσουν στα εγκαίνιά του, ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου στάθηκε στην άριστη συνεργασία στην οποία βρίσκονται η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο, που ελπίζουν πως θα γίνει ακόμα καλύτερη.

Ο κ. Πολιτειάδης δε εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής εξέφρασε την πεποίθηση πως η πόλη θα αντλήσει πολλά από αυτή τη συνεργασία, βοηθώντας τους νέους με κάθε τρόπο.

Μια νέα αρχή για το Europe Direct

Από την πλευρά της η κ. Κοσμίδου τόνισε πως υπήρξε μια πολύ στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, τονίζοντας την ανάγκη να συμπορευτούν Περιφέρεια και ΔΠΘ με τους τοπικούς Δήμους, για να μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν με επιτυχία.

Στο χώρο αυτό κάνουν μια νέα αρχή, προσπαθώντας να φέρουν τις γνώσεις και την ενημέρωση για την ΕΕ στους νέους της ΑΜΘ, τονίζοντας πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό του πανεπιστημίου σε ό,τι χρειαστεί.

… αλλά και τα μέλη του Europe Direct της ΑΜΘ

Η κ. Μιχαλοπούλου τόνισε πως η λειτουργία του γραφείου, προέκυψε από τη σκληρή δουλειά ετών και τη συνεργασία όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των φορέων, που θεωρεί πως αποτελεί το σημαντικό βήμα για να πετύχουν τον στόχο τους, να φέρουν την εμπειρία και όλη τη βάση εξέλιξης κοντά στους νέους και τους ανθρώπους της πόλης μας.

Στόχος τους είναι να δικτυώσουν όλους τους ανθρώπους της ΑΜΘ με την ΕΕ, και ταυτόχρονα να φέρουν τις προτεραιότητες της ΕΕ κοντά στους πολίτες της, και να τις προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

Σε αυτό το σπίτι του μακροβιότερου δημάρχου της Κομοτηνής, σημείωσε, πιστεύουν πως θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους που έβαλαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.