«Ανευθυνη και παρανομη η σταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»

Καταγγελία της ΑΝΟΚ

Σε μείζον θέμα για τις φοιτητικές παρατάξεις της Νομικής του ΔΠΘ αναδεικνύεται το σύννομο ή μη της καταψήφισης αιτήματος για συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου. Τα πυρά της κριτικής στρέφονται προς την πλειοψηφούσα και έχουσα αυτοδυναμία, παράταξη, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
 

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΟΚ καταγγέλλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για παράνομη συμπεριφορά παραθέτοντας τα εξής:

 
«Στο Διοικητικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις 17/10 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προέβη σε μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκε Ψήφισμα – αίτηση για έκτακτη Γενική Συνέλευση επισυναπτόμενο με 236 φοιτητών Νομικής, το οποίο η ΔΑΠ δρώντας αντίθετα στο καταστατικό και στον νόμο καταψήφισε. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού και σε συνδυασμό με το άρθρο 96 του Αστικού Κώδικα για τα σωματεία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το Διοικητικό Συμβούλιο στο σύνολό του δεσμεύεται να πάρει απόφαση υπέρ της σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης, χωρίς μάλιστα να προβεί σε αξιολογήσεις για την ποιότητα των υπογραφών. Εάν η Διοίκηση δεν υπερψηφίσει το αίτημα τότε το αρμόδιο δικαστήριο οφείλει να προβεί στις προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
Καταγγέλλουμε λοιπόν την ανεύθυνη και παράνομη αυτή στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς όχι απλά αφαιρεί την εξουσία και φιμώνει τον Φοιτητικό Σύλλογο στο σύνολό του, αλλά και παρανομεί καθώς δεν εφαρμόζει την αναγκαστικού δικαίου διάταξη του ΑΚ 96. Οι συνεχείς, χρόνιες αυθαιρεσίες της συγκεκριμένης αντιδημοκρατικής παράταξης πλέον συνιστούν καθημερινότητα, και μοναδικό εμπόδιο στις αυθαιρεσίες αυτές καθώς και ο μοναδικός οδηγός που μπορεί να επαναφέρει τον Φοιτητικό Σύλλογο στην νομιμότητα, είναι οι ίδιοι οι φοιτητές, μέσα από αυτήν την καθαρά νόμιμη διαδικασία.
 
Για την εξασφάλιση της νομιμότητας των Διοικητικών Συμβουλίων και την προστασία του Φοιτητικού Σώματος από τις αυθαιρεσίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνουμε :
 
• Υποχρεωτική από το ΔΣ σύγκληση Τακτικής ΓΣ κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου, ώστε να ελέγχεται η δράση του εκτελεστικού οργάνου,
•Ελεύθερη πρόσβαση στα πρακτικά του ΔΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ώστε να μπορούν να ενημερώνονται άμεσα από αυτά οι φοιτητές. Τα πρακτικά θα μένουν στο γραφείο του Συλλόγου και δεν θα ακολουθούν τη γραμματέα, καθώς ο χαρακτήρας τους είναι δημόσιος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.