Αναβαλλονται οι κατατακτηριες εξετασεις

Μεταφέρονται για όταν οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την εξέταση με φυσική παρουσία

Την απόφαση να αναβληθούν για την τρέχουσα περίοδο οι κατατακτήριες εξετάσεις κατά έλαβε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διαγαλάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση που ήδη εκδόθηκε σε ΦΕΚ, κατ’ εξαίρεση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα με την απόφαση Διαγαλάκη η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν καθώς δεν δύναται η εξέταση να λάβει χώρα με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικούς μεθόδους εξέτασης.

Η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής υποδοχής του Α.Ε.Ι. τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης
του πρώτου μαθήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.