Ακομα ενα πτυχιο για τον Αντωνιο Μαυριδη απο το ΔΠΘ

Μετά από 40ετή θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και πτυχία από αρκετά πανεπιστήμια της χώρας, είναι πλέον απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών

«Η γνώση δεν σταματάει ποτέ, ότι και να ξέρεις υπάρχουν δισεκατομμύρια λεπτομέρειες και γνώσεις που δεν γνωρίζεις, και κατά συνέπεια ποτέ δεν είναι αρκετό το θέμα της σπουδής»

Το δεύτερο πτυχίο του από το ΔΠΘ, και οδεύοντας ολοταχώς για το τρίτο, παρέλαβε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο κ. Αντώνιος Μαυρίδης, ο οποίος παρά την πλήρη απώλεια της όρασής του, συνεχίζει να πιστεύει στην συνεχή επέκταση των γνώσεων του.

Έτσι ανέβηκε στην σκηνή του αμφιθεάτρου και παρέλαβε το πτυχίο του από τους διοικούντες το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συμφοιτητών του και των παρευρισκόμενων.

Ο ίδιος είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και είχε τραυματιστεί ως νέος άνδρας, και σταδιακά άρχισε να χάνει την όρασή του μέχρι πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου, που χάθηκε εντελώς, όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω, παρά τις επιπλέον δυσκολίες που συναντούν άτομα χωρίς όραση, αλλά και άλλα άτομα με αναπηρία.

 «Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η βοήθεια που υπάρχει σήμερα στα πανεπιστήμια για ανθρώπους που είναι είτε τετραπληγικοί, ούτε τυφλοί κτλ. είναι πενιχρότατη» σημείωσε, έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ (έφτυσα αίμα όπως λέει) για να πάρει τα δύο προπτυχιακά διπλώματα από το ΔΠΘ, αρχικά της Νομικής και τώρα της Πολιτικής Επιστήμης, και αυτό με άριστα.

Ο κ. Μαυρίδης δεν έχει σταματήσει ποτέ να επιζητά τη μόρφωση, έχοντας πάρει, πέρα από τα δύο πτυχία από το ΔΠΘ, αυτά του οικονομολόγου, διοίκησης επιχειρήσεων, στατιστικής, διεθνών σχέσεων και βιβλιοθηκοοικονομίας από διάφορα Ιδρύματα της χώρας και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στην Κομοτηνή.

Ο ίδιος θέλει να προσφέρει και όσα έχει μάθει, όχι μόνο στον ακαδημαϊκό τομέα αλλά και στα 40 χρόνια που υπηρέτησε ως στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το μήνυμά του για τους συναδέρφους του αποφοίτους, ήταν ότι «η γνώση δεν σταματάει ποτέ. Ό,τι και να ξέρεις υπάρχουν δισεκατομμύρια λεπτομέρειες και γνώσεις που δεν γνωρίζεις, και κατά συνέπεια ποτέ δεν είναι αρκετό το θέμα της σπουδής. Το Σωκρατικό “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” και το “γηράσκω αεί διδασκόμενος” είναι το πρόταγμά μου σε όλη μου τη ζωή».

Υπάρχει ακόμα δρόμος για τα βασικά

Για το θέμα της προσβασιμότητας, σημείωσε πως έχει προτείνει επανειλημμένως, σε όλες τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου, από την εποχή της Πρυτανείας Ρέμελη μέχρι σήμερα, μελέτες, με πλήρη φάκελο 750 σελίδων που εκπόνησε με την βοήθεια του καθηγητή Γιώργου Κουρουπέτογλου του ΕΚΠΑ, και τις οποίες παρέδωσε στους εκάστοτε Αντιπρυτάνεις. Το παράπονό του δε, είναι πως ποτέ δεν τον κάλεσαν όλα αυτά τα χρόνια για να ακούσουν τις απόψεις του για το τι πρέπει να γίνει, ενώ είναι απαισιόδοξος για το αν θα εισακουστεί στο μέλλον.

Το πανεπιστήμιο, σημείωσε, μόλις πρόσφατα πήρε τεχνολόγο που μπορεί να θεραπεύσει τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που είχαν τετραπληγικοί να ανέβουν στον τέταρτο όροφο της Νομικής (πρόσφατα έχει μπει ράμπα) ενθυμούμενος όταν χρειάστηκε να ανεβάσουν τετραπληγική φοιτήτρια τέσσερις ορόφους με τα χέρια για την εξέτασή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.