Αιτημα για αμεση επιπλεον χρηματοδοτηση του ΔΠΘ στον Α. Συριγο

Για να μπορέσει να συνεχίσει ομαλά τη λειτουργία του μέχρι το Δεκέμβριο

Διαφορετική ήταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου στο ΔΠΘ την προηγούμενη Παρασκευή, μιας και την συνάντησή του με τις πρυτανικές αρχές απασχόλησε κυρίως το θέμα της έγκαιρης επιπλέον χρηματοδότησης του ιδρύματος, ώστε να μπορέσει να κλείσει χωρίς προβλήματα την φετινή χρονιά.

Συνήθως τις επισκέψεις του κ. Συρίγου, λόγω και των αρμοδιοτήτων του, απασχολεί περισσότερο το θέμα της δημιουργίας των νέων τμημάτων Ψυχολογίας και Εργοθεραπείας σε Διδυμότειχο και Κομοτηνή αντίστοιχα, όμως αυτή τη φορά η συζήτηση, σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτη Μάρη, επικεντρώθηκε στα οικονομικά του πανεπιστημίου, που χρήζουν άμεσης προσοχής.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα είναι σημαντικό, γιατί με τα σημερινά δεδομένα, η ολοκλήρωση της οικονομικής χρονιάς, μέχρι το Δεκέμβριο, είναι δύσκολη.

Να υπενθυμίσουμε πως το Πανεπιστήμιο χρειάζεται, για να μπορέσει να βγάλει τη χρονιά, χρηματοδότηση τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος, και 200.000 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, ελπίζοντας πως στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του ’23 θα αλλάξουν τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες συνθήκες.

Ο κ. Μάρης επισήμανε δε πως θα πρέπει η όποια επιπλέον χρηματοδότηση να δοθεί μόλις ξεκαθαριστούν οι ανάγκες, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, διαφορετικά θα έχουν σημαντικά προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.