Αγιασμος στη σκια της συγχωνευσης για το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Μαζί με ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών για το πρόγραμμα σπουδών αλλά και τη ζωή τους στο Τμήμα

Αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στο χώρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, μαζί με ενημέρωση των πρωτοετών για το Πρόγραμμα Σποδών και το Τμήμα γενικότερα.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που ευχήθηκε στους καθηγητές και τους φοιτητές τους Τμήματος.

Ο αγιασμός γίνεται κάθε χρόνο, τόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γρηγόρης Παπαγιάννης, ζητώντας την ευλογία της Εκκλησίας, και στην υποδοχή συμπεριλήφθηκε και η ενημέρωση τω πρωτοετών.

Η ενημέρωση βέβαια γίνεται στη σκιά της ανακοινωθείσας συνένωσης των Τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, με τον κ. Παπαγιάννη να τονίζει πως θίγουν και αυτό το θέμα στους φοιτητές, αν και απομένει να φανεί τι αλλαγές θα γίνουν, μιας και ακόμα δεν έχει δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Βέβαια προς το παρόν οι πρωτοετείς θα συνεχίσουν να ακολουθούν το τρέχον πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ελπίζουν να διατηρήσουν ως ανεξάρτητο Τμήμα και στο μέλλον.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών

Την ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών πραγματοποίησε η Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη, αφού παρουσίασε το ΔΠΘ, τις σχολές που περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή.

Ειδικά για το πρόγραμμα σπουδών, τους ανέφερε πόσα μαθήματα χρειάζονται για την λήψη πτυχίου και ποια είναι αυτά. Επίσης τους ενημέρωσε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, την ηλεκτρονική γραμματεία, το σύστημα Εύδοξος για να συγγράμματα, αλλά και την ιστοσελίδα του Τμήματος.

Ακόμη παρουσίασε τα εργαστήρια του Τμήματος, τους χώρους, τη βιβλιοθήκη, την αίθουσα  υπολογιστών, αλλά και για τα Διεθνή συνέδρια που έχει πραγματοποιήσει το Τμήμα, διαφάνειες με τις περιοδικές του εκδόσεις, πρακτικά συνεδρίων, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει το πρόγραμμα Erasmus.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.