87 νεοι φιλολογοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Η ορκωμοσία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης, όπου ξεχείλιζε ο ενθουσιασμός από τους φίλους και τους συγγενείς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η ορκωμοσία 87 αποφοίτων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.
 
Τον νενομισμένο όρκο διάβασε η Δέσποινα Αργυριάδου, που πρώτευσε με βαθμό 8,91, ενώ στη συνέχεια οι απόφοιτοι παρέλαβαν το πτυχίο τους, τον πάπυρο, καθώς και το παράρτημα διπλώματος στην Ελληνική και την Αγγλική, που χορηγεί το τμήμα από την προηγούμενη χρονιά.

Πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν

Μιλώντας στους απόφοιτους η Κοσμήτορας της Σχολής κ. Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή τόνισε πως σήμερα ευοδώνεται η προσπάθεια τόσο των φοιτητών όσο και αυτών που τους στήριξαν.
 
Ο άνθρωπος, σημείωσε, είναι έτσι φτιαγμένος που να θυμάται τα καλύτερα και να ξεχνάει τα πιο άσχημα, για αυτό και ενθάρρυνε τα παιδιά να βλέπουν την όποια αποτυχία ως πείραμα ή δοκιμή.


 
Οι ίδιοι, ως καθηγητές, τους έδωσαν όσα μπορούσαν, ανάφερε η κ. Καμπάκη Βουγιουκλή και τους ζήτησε να συνεχίσουν να μαθαίνουν, να ψάχνουν και να μην ντρέπονται για κάτι που δεν γνωρίζουν, αλλά να συνεχίσουν να αναζητούν, να προσπαθούν, να δοκιμάζουν, να πειραματίζονται, και οπλισμένοι με δύναμη και αισιοδοξία, να φορούν το καλύτερο χαμόγελό τους, και η ζωή θα τους ανταμείψει.
 

Υπηρέτες του πολιτισμού της γλώσσας και του πνεύματος

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη, έδωσε συγχαρητήρια στους αποφοίτους για την επιμονή και την αγάπη τους στη Φιλολογική επιστήμη, η οποία τους ώθησε να εισαχθούν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ένα τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, για να υπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον πολιτισμό της γλώσσας και του πνεύματος.


 
Όμως έδωσε συγχαρητήρια και στους γονείς τους, που τους συμπαραστάθηκαν οικονομικά και ηθικά, και τους βοήθησαν με όλη τους τη δύναμη.
 
«Αισθανόμαστε περήφανοι για εσάς, και σας ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, καλή σταδιοδρομία και πολλές ακόμη επιτυχίες στη ζωή σας», ανέφερε κλείνοντας ευχετικά την ομιλία της.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.