25 χρονια πρωτοπορο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης στην αιμοδοσια

Αθρόα η συμμετοχή των φοιτητών για ακόμα μια χρονιά στην αιμοδοσία που αποτελεί θεσμό για το Τμήμα

Ένα τέταρτο του αιώνα έκλεισε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, η οποία άντεξε κρίσεις, ακόμα και την πανδημία, με τους φοιτητές τους να προσφέρουν ανελλιπώς στον συνάνθρωπό τους.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 25η Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο του ΤΕΦΑΑ, την οποία οργάνωσαν όπως κάθε χρόνο οι φοιτητές της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού & Αναψυχής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, των μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» αλλά και της δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Για ακόμα μια φορά οι φοιτητές προσήλθαν μαζικά στην αιμοδοσία, που αποτελεί πλέον κομμάτι του ακαδημαϊκού έργου του πανεπιστημίου, τόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αθλητικό Μάρκετινγκ του ΤΕΦΑΑ κ. Έφη Τσίτσκαρη, εκφράζοντας την χαρά όλων των μελών του Τμήματος για την ενεργοποίηση των φοιτητών τους για αυτή τη δράση. Μάλιστα βρέθηκαν από νωρίς στο χώρο, για να βοηθήσουν στο στήσιμο της δράσης, αλλά και να δώσουν αίμα, και μάλιστα απογοητεύονται όταν η γιατρός του λέει ότι δεν μπορούν να δώσουν αίμα.

Αποτελεί βέβαια όχι μόνο κοινωνική διαδικασία, αλλά και μαθησιακή για τους φοιτητές της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, που αποκτούν εμπειρία για ό,τι χρειάζεται για να στήσουν μια επιτυχημένη εκδήλωση στο μέλλον, ιδιαίτερα μια με κοινωνικό όφελος, και πολλοί από τους αποφοίτους τους έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις στην καριέρα τους μετά το Πανεπιστήμιο.

Μια σημαντική εμπειρία για τους φοιτητές

Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική για όλους τους φοιτητές της κατεύθυνσης, τόνισε ο Έκτορας Κοϊτόσης, που σημείωσε πως μέσα από αυτή έμαθαν να διοργανώνουν γενικά τέτοιου είδους δράσεις, κάτι που θεωρεί πως θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στο μέλλον, για την διοργάνωση κάποιας αιμοδοσίας, αθλητικής δράσης ή οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Ο ίδιος είναι εδώ και χρόνια εθελοντής αιμοδότης, και συμμετείχε από τα προηγούμενα χρόνια ως φοιτητής στην αιμοδοσία, και δήλωσε απογοητευμένος για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δώσει σήμερα λόγω απώλειας ύπνου, θα δώσει αίμα όμως το συντομότερο δυνατό.

Μία όμως από τις φοιτήτριες που έδωσαν αίμα από την κατεύθυνση είναι η Ναστάζια Πασχώνη, η εμπειρία της οποίας με την αιμοδοσία ξεκίνησε από το ΤΕΦΑΑ, μιας και ξεκίνησε να δίνει αίμα από πέρυσι, σε αυτή ακριβώς την διοργάνωση.

Θεωρεί δε πως είναι πολύ σημαντική εμπειρία, μιας και το Τμήμα της έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρει μια χαρά σε ένα συνάνθρωπό της, και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει.

Θετική όμως ήταν και η εμπειρία από την ομάδα που σχημάτισαν για τη διοργάνωση της δράσης, μιας και δημιούργησαν σχέσεις που δεν ήξεραν ότι ήταν τόσο δυνατές, και ανέπτυξαν το αίσθημα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.