140 νεοι νομικοι ορκιζονται στην Κομοτηνη

Διπλή ορκωμοσία για την Νομική Σχολή

Σχεδόν 140 νέοι νομικοί ορκίζονται, χθες και σήμερα, στην Νομική Σχολή Κομοτηνής, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στο νέο τους λειτούργημα.

Οι ορκωμοσίες λαμβάνουν χώρα στο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, υπό το βλέμμα συγγενών και φίλων, με την πρώτη ορκωμοσία να λαμβάνει χώρα με 79 ορκιζόμενους την Τετάρτη, ενώ άλλοι τόσοι ορκίζονται σήμερα Πέμπτη.

Την διοίκηση του πανεπιστημίου στην ορκωμοσία της Τετάρτης εκπροσώπησε η Αντιπρύτανης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, που τόνισε προς τους απόφοιτους πως θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θα υπάρξουν τόσο στις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, όσο και στους κανόνες των κοινωνιών, διασφαλίζοντας το δίκαιο, όπως τόνισαν και στον όρκο τους.

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης, τόνισε πως αυτό που ονομάζουν «τελετή αποφοίτησης» είναι μια στιγμή μετάβασης, μια διαβατήρια τελετουργία. «Συμβολικά, σε μια στιγμή, θα διαβείτε το κατώφλι και θα είστε πια κάτι άλλο από αυτό που ήσασταν ως τώρα, δηλαδή πολίτες εντεταλμένοι να υπηρετείτε το δίκαιο και τη δικαιοσύνη ως λειτουργοί ή συν – λειτουργοί της, να προστατεύετε τον αδύναμο από κάθε είδους εξουσία που εκ της φύσεως της ρέπει προς την αυθαιρεσία, να επιδεικνύεται δημοκρατικό ήθος και σεβασμό στο Κράτος Δικαίου χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους» ανέφερε, όλα όσα, δηλαδή, το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησαν θέλησε να τους ενσταλάξει.

Αναφέρθηκε δε σε κάτι που συνήθως αφήνουν έξω από τη σκέψη τους παραλαμβάνοντας το πτυχίο τους, την επιστημονική τους εξέλιξη μέσα σε αυτό το ακαδημαϊκό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και την προτεραιότητα στη γνώση που τους ενστάλαξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.