Στο Δημοσιο με «πανελλαδικες»

Απαρατήρητα

Προς θετική κατεύθυνση κινείται το νέο πλαίσιο προσλήψεων στο Δημόσιο  που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου από τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, αφού βεβαίως προηγουμένως έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Προς την θετική κατεύθυνση καθώς φαίνεται – θα διαφανεί στην πράξη η αποτελεσματικότητά του – πως οι διατάξεις του προβλέπουν μεταξύ άλλων πανελλήνιες εξετάσεις, διασφαλίζοντας κατά τρόπον τινά αντικειμενικότερο και αξιοκρατικότερο τρόπο προσλήψεων σε έναν χώρο που δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η καθιέρωση πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο, αποτελεί την σημαντικότερη τομή του νομοσχεδίου που προβλέπει επίσης και ψηφιακές διαδικασίες “fast track”,  ώστε να μπει τέλος και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν μεταξύ των προκηρύξεων μέχρι τον τελικό διορισμό.

Ως προς τις «πανελλαδικές» αυτές αναμένεται να περιλαμβάνουν ερωτήσεις γενικών γνώσεων για όλους τους υποψηφίους, εξειδικευμένες ερωτήσεις ανάλογα με τις ειδικότητες, καθώς και τεστ δεξιοτήτων και προσωπικότητας, ώστε ο κάθε άνθρωπος εφόσον πετύχει, να τοποθετείται και στην κατάλληλη θέση.

Ορθό στην θεωρητική τουλάχιστον προσέγγισή του, κυρίως ως προς την άνω τελεία που επιχειρείται να μπει σε ένα αργοκίνητο και αναξιοκρατικό αν μη τι άλλο δημόσιο που χρήζει «επανασύστασης» από τα θεμέλιά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.