Εβρος: Επεισοδιο μεταξυ κτηνοτροφου και δυο Τουρκων που ζητουν ασυλο

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές στον αέρα
Τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό της συμπλοκής τους με Έλληνα κτηνοτρόφο στην περιοχή της παραμεθορίου καταθέτουν μέσω του δικηγόρου τους στην «Εφ.Συν.» οι Τούρκοι εμπλεκόμενοι που πέρασαν χθες το πρωί τα σύνορα στον Έβρο για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, καθώς διώκονται στην Τουρκία. 
 
Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Δευτέρα στα σύνορα, στον ποταμό Έβρο, δίπλα στον οικισμό των Φερών συνεπλάκησαν δυο Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες (κακώς γράφεται για οκτώ, οι άλλοι έξι είναι ανήλικα παιδιά και γυναίκες) με έναν κτηνοτρόφο που τους σημάδεψε με κυνηγητική καραμπίνα.
 
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι Τούρκοι κατάφεραν να αρπάξουν από τον κτηνοτρόφο το όπλο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές στον αέρα. Σημειώνεται δε ότι από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον δικηγόρο των δύο ενηλίκων Τούρκων προσφύγων, οι πελάτες του σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκαν στον κτηνοτρόφο, αλλά αντιθέτως δέχτηκαν απειλές από τον ίδιο σημαδεύοντάς τους μάλιστα με κυνηγετική καραμπίνα και ζητώντας επιτακτικά να του παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. 
 
Στην προσπάθειά τους να τον αφοπλίσουν, μάλιστα, τραυματίστηκαν σοβαρά και φέρουν μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ από την πλευρά του και ο κτηνοτρόφος ισχυρίζεται πως φέρει τραύματα. Μετά τη συμπλοκή, οι Τούρκοι πρόσφυγες, εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, δημοσίευσαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα εκπέμποντας σήμα κινδύνου και επισημαίνοντας πως κινδυνεύει η ζωή τους. 
 
Αύριο θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο Τούρκων και του Έλληνα κτηνοτρόφου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ παράλληλα οι άλλοι δύο αντιμετωπίζουν πέραν της ίδιας κατηγορίας για πρόκληση σωματικής βλάβης και την κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Πηγή: www.efsyn.gr

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.