Περιφερειακη Συνθεση: «Πλεον ειναι πασιφανες οτι “ο βασιλιας ειναι γυμνος”»

Για ένδυα και απλή διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων κατηγορεί τη διοίκηση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

Συνεδριάζει σήμερα στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, κατόπιν αιτήματος των συμβούλων της Περιφερειακής Σύνθεσης και της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης – Ανταρσία ΑΜΘ. Με αφορμή, το γεγονός η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης απευθύνει επίθεση προς τη διοίκηση κάνοντας λόγο για «ένα διοικητικό σχήμα που να εξαντλείται στην απλή διεκπεραίωση υποθέσεων».

«Για άλλη μία φορά, η Περιφερειακή Σύνθεση, ‘αναγκάζει’ τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να συζητήσει κρίσιμα θέματα, της Περιφέρειας που αφορούν την τοπική κοινωνία και για τα οποία η ίδια η διοίκηση είτε κωφεύει, είτε εθελοτυφλεί» σημειώνει αρχικά η περιφερειακή παράταξη για να συμπληρώσει πως «δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι διάγουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες εν γένει, να υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων, η οποία αδυνατεί να αφουγκραστεί τις υφιστάμενες ανάγκες και ως εκ τούτου να σταθεί αρωγός στα προβλήματα του κόσμου».

Η περιφερειακή παράταξη τονίζει πως «έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, έχουν παρέλθει οριστικά οι όποιες δικαιολογίες και πλέον είναι πασιφανές ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός”! Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και εν τοις πράγμασι, αφού η διοικούσα παράταξη επιχειρώντας, ίσως, να κρύψει την ένδεια της, ‘συμπλήρωσε’ την ημερήσια διάταξη της έκτακτης Συνεδρίασης στην οποία εμείς την αναγκάσαμε με άλλα δεκαεπτά θέματα, που όμως είναι στην πλειοψηφία τους ‘τυπικά’ (εγκρίσεις Περιβαλλοντικών όρων) και απλώς διευθετούν εκκρεμότητες».

«Εμείς όμως» σπεύδει να αντιτείνει «-όπως και οι πολίτες- δεν επιθυμούμε ένα διοικητικό σχήμα που να εξαντλείται στην απλή διεκπεραίωση υποθέσεων, και να αποτελείται από ανθρώπους ουσιαστικά  αδιάφορους για όσα σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας, σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία».

«Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν τελικά ο κ. Μέτιος και οι συνεργάτες του μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ξεκαθαρίζει η Περιφερειακή Σύνθεση για να επισημάνει εντούτοις πως «εμείς θα συνεχίσουμε να φέρνουμε όλους προ των ευθυνών τους, θέτοντας την παράταξή μας στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος και στον αγώνα για ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο φωτεινό αύριο στην Περιφέρεια μας». 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.