Ο βουλευτης Ροδοπης Δημητρης Χαριτου εισηγητης εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ για το συνοριακο σημειο Νυμφαια-Μακαζα

Επανέφερε το ζήτημα της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών

Ζήτησε ελέγχους για πάταξη του παραεμπορίου και ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού του σταθμού

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ήταν εισηγητής εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για την «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για κοινό έλεγχο στη συνοριακή δίοδο Νυμφαίας – Μακάζα, η οποία συνομολογήθηκε με ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων» (Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2013 και Σόφια, 17 Ιουλίου 2014, αντίστοιχα).

Κατά την εισήγησή του ο βουλευτής παραδέχθηκε αρχικά πως η κύρωση της συμφωνίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο άδραξε την ευκαιρία να θίξει χρονίζοντα ζητήματα για την περιοχή που χρήζουν επίλυσης, όπως είναι η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό των επίμαχων περιορισμών και των ενεργειών που έγιναν για την άρση τους για να καλέσει την κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι βέβαιο ότι η άρση των  περιορισμών θα έδινε σημαντική αναπτυξιακή ώθηση συνολικά στη χώρα και βέβαια στην περιοχή της Θράκης, όπου η διασυνοριακότητα αποτελεί το ισχυρό συγκριτικό της πλεονέκτημα» τόνισε ο βουλευτής για να σταχυολογήσει τομείς όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση στους οποίους η άρση των περιορισμών θα μπορούσε να προσδώσει νέα δυναμική στην περιοχή.

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο να γνωρίσουμε τις πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι μέχρι σήμερα  περιορισμοί» υπογράμμισε στη συνέχεια ο βουλευτής Ροδόπης για να καταθέσει τα ερωτήματα αν «έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις; Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες και σε πιο σημείο ακριβώς βρίσκονται σήμερα τα πράγματα;».

Ο κ. Χαρίτου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αυτή την περίσταση σε δύο πάγια αιτήματα σε σχέση με τη λειτουργία του Συνοριακού Σταθμού, που δεν είναι άλλα από την ενίσχυση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου και την ενίσχυση  σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του σταθμού.

Ο βουλευτής Ροδόπης θα είναι και αύριο εισηγητής για το ίδιο θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.