Στο παρκο της ΧΑΝΘ ο ανδριαντας του Ιωνα Δραγουμη

Την αποκάλυψη του μπρούτζινου ανδριάντα έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου πολιτικού

Στο πάρκο της ΧΑΝΘ τοποθετήθηκε ο μπρούτζινος ανδριάντας του Ίωνα Δραγούμη -με χαραγμένη τη φράση «Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία,εμείς θα σωθούμε».

Την αποκάλυψη του ανδριάντα στο κοινό έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη. «Είναι μια μέρα μνήμης γι' αυτό το στυγερό έγκλημα αλλά και ταυτόχρονα μέρα περισυλλογής για το πού μπορεί να φέρει ο διχασμός τους Έλληνες και να προβούν σε τέτοιες στυγερές ενέργειες», είπε ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στη δολοφονία του σπουδαίου έλληνα πολιτικού τον Ιούλιο του 1920 στην Αθήνα.

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αντικατέστησε τη μαρμάρινη προτομή του Ίωνα Δραγούμη, έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου που βρίσκεται στην λεωφόρο 30ης Οκτωβρίου 1944, με μπρούτζινο ανδριάντα, έργο που φιλοτέχνησε το 1992 ο γλύπτης Γιάννης Παπάς και το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων έως την έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού μετρό στην περιοχή. Η μαρμάρινη προτομή θα αποξηλωθεί και θα αποθηκευτεί σε ασφαλές σημείο», τόνισε ο Κ. Ζέρβας.

Στο σημείο παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κ.ά.

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.