Πεζοπορικες διαδρομες και μονοπατια θα αποκτησει η Πανεπιστημιουπολη της Κομοτηνης

Περισσότερα από 3,5 χλμ. στην διάθεση φοιτητών αλλά και πολιτών μέσω του προγράμματος LEADER

Μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές θα δημιουργήσει στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέσω του προγράμματος LEADER, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει πιο φιλική αλλά και πιο ελκυστική τόσο στους φοιτητές, όσο και στους πολίτες της Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών με συνολικό μήκος περίπου 3.5 χιλιομέτρων διερχόμενο από εκτάσεις που καλύπτονται από βλάστηση (πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα, θάμνους) που θα συνδέει τις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιούπολης (Τμήματα, κτίριο Διοίκησης, κ.λπ.) μεταξύ τους, με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής καθώς και με το θερινό σινεμά – αναψυκτήριο.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δίκτυο μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής». μέσω του προγράμματος LEADER, υπογράφηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης.

Στο κτήριο Διοίκησης με τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΡΟ κ. Νικόλαος Τσιλικίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λουρίκας, ο Γεν. Διευθυντής κ. Στάθης Κεφαλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος  CLLD /LEADER κ. Δημήτριος Πολιτειάδης.

Ένα ευχάριστο περιβάλλον δημιουργείται στην Πανεπιστημιούπολη

Όπως τονίζει το πανεπιστήμιο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, για πεζοπορία και ποδηλασία. Θα πληροί όλες τις προδιαγραφές χρήσης από ΑΜΕΑ και ποδηλάτες και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές, το προσωπικό αλλά και το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να περιηγηθεί άνετα, ξεκούραστα και ευχάριστα στο φυσικό περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης.

Παράλληλα, με τη διάνοιξη πεζοπορικών διαδρομών διευρύνονται οι επιλογές που έχουν τα χιλιάδες άτομα που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο και τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσω των προτεινόμενων προς τοποθέτηση πληροφορικών πινακίδων, για την πλούσια βιοποικιλότητα ειδών άγριας χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στη περιοχή, να τα παρατηρήσουν και να τα φωτογραφίσουν.

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 470.000 ευρώ, ενισχύεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με το ποσό των 423.000 ευρώ και από την εθνική συμμετοχή (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) με το ποσό των 47.000 ευρώ.

Θετική επικοινωνία μεταξύ Αντιπεριφέρειας Ροδόπης και Πρυτανικών αρχών

Μετά την υπογραφή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως το Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή της Ροδόπης και βρίσκεται στον βασικό άξονα του ενδιαφέροντος τους.

Για αυτό και με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, πρόκειται να ενισχυθεί  η ευρύτερη εικόνα της περιοχής μας και να αναβαθμιστεί η Πανεπιστημιακή δομή.

«Η συνεργασία και επικοινωνία με τη διοικούσα αρχή του ΔΠΘ είναι άψογη και αποτελεσματική. Κάθε μία από τις προτάσεις του Πανεπιστημίου αξιολογούνται προσεκτικά και με θετικότητα, πάντα με γνώμονα την υλοποίηση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.