Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή

29.06.2020 08:17

Συνάντηση εργασίας του Ε. Στυλιανίδη με τον Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας ΑΜΘ, Π. Συριτούδη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Πασχάλη Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης κατά τη συνάντηση έθεσε δύο ζητήματα, ζητώντας τη συμπαράσταση του Στρατηγού:

Πρώτον την αύξηση των αποσπασμένων αστυνομικών της Ροδόπης στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ. Η αύξηση των αποσπασμένων αστυνομικών, σύμφωνα με τον βουλευτή,  θα ενισχύσει την ασφάλεια του Νομού Ροδόπης, θα καλύψει ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας, θα καταστήσει πιο λειτουργική και αποτελεσματική τη φύλαξη των βόρειων συνόρων και θα διευκολύνει σημαντικό αριθμό ντόπιων αστυνομικών να επιστρέψουν, έστω και προσωρινά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με απόσπαση.

Δεύτερον ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε για τη σημαντική διοργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνέλθει στην Κομοτηνή το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Μετά την επιτυχή ψηφοφορία στο Στρασβούργο στις αρχές του χρόνου, όπου η Κομοτηνή πέτυχε να ψηφιστεί σε μια μαραθώνια συνεδρίαση έναντι της, αρχίζει η προετοιμασία της διοργάνωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό ο Βουλευτής ζήτησε τον ενεργό ρόλο της τοπικής Αστυνομίας στη διοργάνωση, όσον αφορά στα θέματα ασφαλείας, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την Ελλάδα αλλά και για τη Θράκη η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από 47 Εθνικά Κοινοβούλια. «Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση ότι κι αν συμβεί» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης  «διότι μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν ξανά από Σεπτέμβριο. Αν δε το ακυρώσει ο Κορωνοϊός το Νοέμβριο θα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αναδείξουμε διεθνώς τον τόπο μας και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλουν όλοι».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine