Αιφνιδιαστικοι ελεγχοι της Επιτροπης Ανταγωνισμου σε αγορες του κλαδου τροφιμων και ποτων

Σε 38 επιχειρήσεις με την συνδρομή Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα

Αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους, στις εγκαταστάσεις 38 επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, και σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας, πραγματοποίησαν στις 23 Ιουνίου, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη συνδρομή Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου κάθε εκκρεμούς υπόθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου ερευνάται εάν υπάρχουν αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές που μπορεί να εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι οι οποίοι ολοκληρώθηκαν, είναι ένα προκαταρκτικό βήμα στη διερεύνηση των υποθέσεων.

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ενώ σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.