Παράταση για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

23.06.2020 18:08

Νέα προθεσμία μέχρι τις 26 Ιουνίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Παράταση για την υποβολή της σχετικής αίτησης μέχρι τις 26 Ιουνίου δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στους ενδιαφερόμενους για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, ως δικαιούχοι καθίστανται και οι ιδιοκτήτες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ακόμα και αν ήταν προβληματικές και πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2020.
 
Ως εκ τούτου, στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.
 
Ενδεικτικά παραδείγματα των νέων δικαιούχων: Λιανικό εμπόριο μικρών ατομικών επιχειρήσεων χωρίς εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των παντοπωλείων, καταστημάτων ψιλικών, περιπτέρων, ειδών δώρων, φαρμακείων, αρτοποιείων, ανθοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, κομμωτηρίων και κάθε κατάστημα λιανικής που διαθέτει ταμειακή μηχανή.
 
Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όσοι εκμεταλλεύονται ταξί, καθώς και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κλπ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί μορφή κρατικής χρηματοδότησης-δανείου, με προνομιακούς όρους, και δεν σχετίζεται με την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος.
 
Ακόμα, αφορά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από έναν έως πεντακόσιους εργαζόμενους, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine