Το ΚΚΕ Ροδοπης για την καμπανια ενημερωσης κατα της πανδημιας

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού»

Ρύθμιση για αυστηροποίηση της νομοθεσίας προτίθεται να καταθέσει το ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ. Σε αυτήν υπενθυμίζει πως «το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας».

 

Παράλληλα τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, που παραπέμπει σε συναλλαγή» για να υπογραμμίσει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αθωώνει προηγούμενες κυβερνήσεις, που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές κι αξιοποίησαν ίδια μέσα».

 

Προς αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώθηκε και αποφυγή αντίστοιχων πρακτικών στο μέλλον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το ΚΚΕ προτίθεται άμεσα να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι. Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται. Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.