Συνεχιζει στον ιδιο χωρο μεχρι το 2023 ο Ξενωνας Κακοποιημενων Γυναικων Κομοτηνης

Ανανεώθηκε η παραχώρηση του κτιρίου από το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Την παράταση της παραχώρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής έκανε αποδεκτή ο Δήμος Κομοτηνής.

Το κτίριο είχε παραχωρηθεί από το 2013, όταν και ξεκίνησε το πρόγραμμα, από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, με σκοπό τη δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, στο πλαίσιο υλοποίησης χρηματοδοτούμενων πράξεων.

Η αρχική παραχώρηση ήταν έως 31-12-2019, όμως με την παράταση του προγράμματος, χρειάστηκε να γίνει ανανέωση και της παραχώρησης του κτιρίου, κάτι που έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Οι όροι της παραχώρησης θα είναι οι ίδιοι με τους αρχικούς και συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της παραχώρησης, η επισκευή και η συντήρηση του ακινήτου θα βαρύνει το Δήμο Κομοτηνής, όλα τα έξοδα που προκύπτουν από τη λειτουργία του ξενώνα στο κτήριο θα βαρύνουν τον Δήμο Κομοτηνής και σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων, η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδίκαια και η χρήση του ακινήτου επιστρέφει στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Να θυμίσουμε πως ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, λειτουργεί καθημερινά, όλο το 24ωρο και παρέχει στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη συνθήκη όσο και τις τραυματικές τους εμπειρίες, και έχει δώσει σημαντική βοήθεια στις γυναίκες που το έχουν χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.