«Δεν ηταν απλα ονοματα σε μια λιστα… Ειμασταν εμεις»

Το πρωτοσέλιδο των New York Times αφιερωμένο στα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ που κοντεύουν να ξεπεράσουν τα 100.000

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αφιερώνει  την σημερινή πρώτη σελίδα της στη μνήμη χιλίων από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του.

«Αυτοί οι 1.000 άνθρωποι εδώ δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόλις ένα τοις εκατό του συνόλου. Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας την πρώτη σελίδα της, που καλύπτεται ολόκληρη από ένα πυκνογραμμένο κείμενο.

Οι Ηνωμένες Πολιτέιες είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 97.048 θανάτους και 1.621.658 κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ήταν διαθέσιμα χθες, Σάββατο, το βράδυ. Χθες η χώρα κατέγραψε άλλους 1.127 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Το ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών μοιάζει απλώς ζήτημα ημερών.

Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα αναφέρει πού υπέκυψε από τη νόσο Covid-19, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» ή η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».

Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».

«Ήθελα κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε», εξήγησε ο Μαρκ Λέισι, διευθυντής εσωτερικών θεμάτων της εφημερίδας.

Το αναμενόμενο ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών έχει φόντο ζωηρές συζητήσεις για το lockdown, καθώς Πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν αποφασισθεί κατά της εξάπλωσης της νόσου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ασκεί πίεση για το άνοιγμα της οικονομίας καλώντας τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες να «απελευθερώσουν» τις Πολιτείες τους, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των επιστημονικών συμβούλων του.

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ, επικριτής του προέδρου, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας των New York Times δίπλα σε μια φωτογραφία του Τραμπ να παίζει χθες γκολφ. Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε χθες να παίξει γκολφ για πρώτη φορά από τις 8 Μαρτίου στη λέσχη του στην Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.