Με 6 παραγωγους εγινε την Τριτη το παζαρι της Ξυλαγανης

Λίστα με παραγωγούς και για το παζάρι των Σαπών την Παρασκευή προτίθεται να βγάλει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Οι μισοί, από τους 12 παραγωγούς που είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους, έδωσαν το παρών στη Λαϊκή Αγορά της Ξυλαγανής την Τρίτη 24 Μαρτίου, πρώτη μέρα λειτουργίας της σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα που δημιούργησε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών.
 
Το πρόγραμμα δραστηριοποίησης πωλητών παραγωγών και επαγγελματιών στη Λαϊκή Αγορά της Ξυλαγανής ανακοινώθηκε από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών το βράδυ της Δευτέρας, με 12 παραγωγούς να έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε αυτή, ενώ άλλοι 12 παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να στήσουν τους πάγκους τους την επόμενη Τρίτη, με την ακολουθία αυτή να συνεχίζει εναλλάξ μέχρι τα τέλη Απριλίου, εκτός φυσικά και αν υπάρξει αλλαγή στις εντολές των αρμόδιων υπουργείων.
 
Ο Δήμος τονίζει πως σύμφωνα με την με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20006 (ΦΕΚ 943/20-3-2020 Τεύχος Β’) ΚΥΑ σε κάθε Λαϊκή Αγορά από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών (Παραγωγοί – Επαγγελματίες).
 
Επίσης η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε  μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και να διαθέτουν σε εμφανές σημείο του πάγκου αντισηπτικό υγρό.
 

Ίδια πρακτική για το παζάρι των Σαπών

 
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ανακοίνωσαν όπως προβλέπει ο νόμος δώδεκα παραγωγούς που είχαν το δικαίωμα να πάνε, από τους οποίους πήγαν οι 6, με το παζάρι να ολοκληρώνεται νωρίς.
 
Ήταν σε μεγάλη απόσταση, όπως προβλέπει ο νόμος, έγινε ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την αστυνομία.
 
Ο κ. Χαριτόπουλος τόνισε πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια πρακτική και για το παζάρι των Σαπών, εκτός και αν υπάρξει απαγορευτική διάταξη από το Υπουργείο και την ΓΓ Πολιτικής προστασίας, με τα ονόματα 12 πωλητών να ανακοινώνονται την Πέμπτη.
 
«Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις του Υπουργείου» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.