Μολις 15.800 καρτες σταθμευσης διατεθηκαν απο τον Ιανουαριο του 2019 στην Κομοτηνη

Φαίνεται ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ακόμα παραμένει στα χαρτιά

15.800 κάρτες στάθμευσης περίπου έχουν διατεθεί, από το Δήμο Κομοτηνής, από τον Ιανουάριο του 2019, όταν και άλλαξε το καθεστώς της κάρτας στάθμευσης, από τα 30 στα 50 λεπτά και από τη μισή στη μία ώρα.

Ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός, αν συνυπολογιστεί πως η κάθε κάρτα ισχύει για μία ώρα, και η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει για όλες τις θέσεις στάθμευσης επάνω στον ποδηλατόδρομο. Παράλληλα θε πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Δήμος διέθεσε αυτές τις κάρτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε περίπτερα και καταστήματα πέριξ των χώρων στάθμευσης, αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί όλες.

Άλλωστε και οι αγορές των καρτών αυτών από το Δήμο γίνονται με αυξομειώσεις, που αποδίδονται συνήθως στην ένταση των ελέγχων από πλευράς αστυνομίας (που ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας, είναι η μόνη που ελέγχει τη στάθμευση).
Η ισχνή λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης φαίνεται αν υπολογιστεί πως κατά μέσο όρο διατίθενται περίπου 1.300 κάρτες το μήνα, που αναλογούν σε περίπου 50 την ημέρα.

Αυτό δείχνει ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει γίνει βίωμα στην Κομοτηνή, κάτι φυσικά που επιβεβαιώνει και η εικόνα της πόλης τις καθημερινές, αλλά και τα πρωινά του Σαββάτου, όταν η κυκλοφορία είναι επιβαρυμμένη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.