Καζαμιας 2020: Δισεκτος και «παραλληλος»

Ό,τι μπορεί να συμβεί το νέο έτος ή και όχι…

Για όσους πιστεύουν στις προλήψεις (και όχι στις προσλήψεις) οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής. Ναι, το 2020 είναι δίσεκτο έτος. Οφείλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχουμε κάποια μαγική ικανότητα. Τα όσα παρουσιάζουμε παρακάτω πως θα συμβούν το νέο έτος αποτελούν μια εναλλακτική πραγματικότητα. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε ένα παράλληλο σύμπαν σε ένα άλλο κόσμο που μοιάζει με τον δικό μας αλλά και διαφέρει. Μοιάζει στα ονόματα που θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά και διαφέρει σαν διζυγωτικά δίδυμα. Σε μια άλλη Ροδόπη, μιας άλλης Ελλάδας λοιπόν το 2020 συνέβησαν τα παρακάτω:

Ιανουάριος

ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά καλά κρατεί. Ο Ερντογάν ανακοινώνει τη σύναξη συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας. Ο σχετικός χάρτης που παρουσιάζει τα 2/3 του Αιγαίου να αποτελούν αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας, ενώ όλο το Ιόνιο ΑΟΖ της Αλβανίας. Οι ΑΟΖ των δύο κρατών συνορεύουν κάπου στα Κύθηρα. Συλλαλητήρια διοργανώνονται στην Ελλάδα, όπου απ’ άκρη σ’ άκρη ηχεί το γνωστό «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μεταβαίνει στο Μαυροβούνιο, όπου υπογράφει εκ μέρους της Ελλάδας συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ.
 

Φεβρουάριος

Λίγο πριν κατακρημνισθεί το ιστορικό κτίριο των Παλιών Δικαστηρίων όπου έγινε πριν από 100 χρόνια η τελετή παράδοσης της Ροδόπης στον ελληνικό στρατό… διασώζεται!!!
 

Ο υπουργός δικαιοσύνης μετά από πολλά παρακλήσεις, πέντε επισκέψεις στο υπουργείο από βουλευτές της Ροδόπης και την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, καταδέχεται να επισκεφθεί την Κομοτηνή. Μεταβαίνει στο Κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων της πόλης και βλέπει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. Λίγο αργότερα σε συνάντηση που έχει με τον δήμαρχο Κομοτηνής ανακοινώνει την παραχώρηση του Κτιρίου στον δήμο Κομοτηνής για τη διάσωσή του. Ένας μεγάλος διάλογος ανοίγει στην τοπική κοινωνία σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησής του. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει όμως η ανεύρεση χρημάτων… «Τι είχες Γιάννη μ’ τι είχα πάντα»… Σημειωτέον ότι η επίκληση της παροιμίας στον Γιάννη δεν αφορά τον… Γκαράνη…

Α, και κάτι ακόμη… Με τον εορτασμό των 100χρονων οι αποφάσεις για την τύχη του Κτιρίου των Παλαιών Δικαστηρίων επείγουν. Μια και το Κτίριο αυτό είναι το ιστορικό κτίριο όπου έγινε η παράδοση της πόλης στο ελληνικό κράτος… Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες το ενθυμούνται…   

Μάρτιος

Η Βέννα… επαναλειτουργεί…Η Μαρία Δαμανάκη πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας… Αντίο Προκόπη

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται αμείωτες. Η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναλειτουργία του κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου στη Βέννα και σε άλλα τέσσερα σημεία της Θράκης. Παράλληλα ανακοινώνεται η πρόσληψη 2.000 επιπλέον ειδικών φρουρών. Όλοι τους εκπαιδεύονται στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Μετά την ολιγόμηνη εκπαίδευσή τους όλοι τους όμως τοποθετούνται σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης διαμαρτύρεται για το γεγονός σε συναντήσεις που έχει με την πολιτική και αστυνομική ηγεσία καταφέρνοντας να αποσπάσει δεσμεύσεις για ενίσχυση του προσωπικού στη Ροδόπη. Μετά από λίγες μέρες ανακοινώνονται έκτακτες τοποθετήσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Μόλις δύο τοποθετήσεις ανακοινώνονται στη Ροδόπη. Στη βουλή λαμβάνει χώρα η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πρόσωπο που προτείνεται από τον πρωθυπουργό είναι αυτό της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία καταφέρνει να αποσπάσει ευρεία διακομματική συναίνεση για την εκλογή της.

Απρίλιος

7 πόντοι χιόνι στην Κομοτηνή ακριβώς λίγο πριν το… Πάσχα, και οι Κομοτηναίοι, επειδή κανείς δεν κάνει τίποτα για την αποκατάσταση της κανονικότητας   ορκίζονται να γίνει του… Μακρόν

Δριμεία χιονόπτωση πλήττει τα ορεινά και πεδινά της Ροδόπης. Μετά από έναν ήπιο χειμώνα η άνοιξη δείχνει τα δόντια της. Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου. Ισχυροί βοριάδες 6 και 7 μποφόρ και αδιάκοπη χιονόπτωση, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Το ύψος του χιονιού μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, και λίγο πριν το Πάσχα, φτάνει τους 7 πόντους. Ο κρατικός μηχανισμός πιάνεται απροετοίμαστος. Δεν υπάρχει αλάτι στις αποθήκες. Παρόλα αυτά σε δηλώσεις τους οι ιθύνοντες θα πουν πως αλάτι έπεσε αλλά ήταν τόσο πυκνή η χιονόπτωση που σκέπασε και το αλάτι!!! Οι Ροδοπίτες διαμαρτύρονται και οργισμένοι από την παντελή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού παίρνουν την απόφαση να γίνει του… Μακρόν!!! Τι Λωζάνη τι Κομοτηνή, τι κίτρινα γιλέκα τι κίτρινοι Κομοτηναίοι, θα διαδηλώσουν με όλους τους τρόπους!!!
 

Μάιος

Μανουέλ Μακρόν,  Μπόρις Τζόνσον και  Ματέο Σαλβίνι, επίσημοι προσκεκλημένοι στον εορτασμό της Επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής!!!

Η πόλη κινείται σε ρυθμούς Ελευθερίων. Τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση κινητοποίησαν φορείς και συλλόγους της πόλης όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι που κάθε μέρα του μήνα να έχει και μια εκδήλωση για την περίσταση. Ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφιών και εικαστικών, χοροί και ιστορικές αναπαραστάσεις, επετειακές εκδόσεις συνθέτουν το πλέγμα των εκδηλώσεων. Την πόλη επισκέπτονται για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις ο Μανουέλ Μακρόν, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ματέο Σαλβίνι. Στις 13 Μαΐου ο Μανουέλ Μακρόν παραχωρεί στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου επετειακή ομιλία ενώ την επομένη τον πανηγυρικό της ημέρας εκφωνεί στον καθεδρικό ναό ο Μπόρις Τζόνσον. Ντυμένοι με τις παραδοσιακές θρακιώτικες φορεσιές οι Εύζωνοι παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης. Ό,τι μένει στο τέλος των επετειακών εκδηλώσεων είναι η συνειδητοποίηση ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη στη Ροδόπη προχωράει με βήμα σημειωτόν. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποφανθεί αν στο σύγχρονο ελληνικό γίγνεσθαι υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ξανά ένας… σύγχρονος Ελευθέριος Βενιζέλος!!! Και μαζί του ένας ακόμη Χαρίσιος Βαμβακάς. Ά ναι, και ένας επίσης Χρύσανθος Φιλιππίδης…

Ιούνιο

Μια ανέπαφη θρακική πόλη ανακαλύπτεται κατά τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου Μαρώνεια- Πετρωτά-Μάκρη!!! Για την αποφυγή καθυστερήσεων ο κ. περιφερειάρχης προτείνει… απόσπαση και μεταφορά σύνολης της… πόλης!!! Το πείραμα της Θεσσαλονίκης να’ ναι καλά!!! 

Ξεκινά η κατασκευή του έργου Μαρώνεια-Παραλία Πετρωτών- Μάκρη. Κατά τις εργασίες στο τμήμα Μαρώνεια-Παραλία Πετρωτών αποκαλύπτεται μια τέλεια σωζόμενη αρχαία θρακική πόλη. Ενθουσιασμένοι οι αρχαιολόγοι προτείνουν διαφορετική χάραξη για τον δρόμο ώστε μετά από κατάλληλες εργασίες να μπορέσουν να αναδείξουν το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα. Ο περιφερειάρχης από την άλλη ανακοινώνει την απόσπαση των ευρημάτων από το σημείο που βρέθηκαν και τη μεταφορά τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, ώστε να μην αλλάξει η χάραξη του δρόμου. «Ο υπό κατασκευή δρόμος θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης υπερασπιζόμενος της απόφασής του. «Άλλωστε», θα συμπληρώσει, «ήδη στη διαδρομή υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Τι να τα κάνουμε κι άλλα;». Αντιδράσεις και συλλαλητήρια στοιχειοθετούν τις αντιδράσεις των πολιτών που δεν συμμερίζονται τα επιχειρήματα του περιφερειάρχη. Το θέμα συζητείται στο ΚΑΣ, το οποίο και αποφασίζει την απόσπαση των ευρημάτων. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης. Το έργο σταματά μέχρι την εκδίκασή της. Καημένη Θράκη με τα άγνωρα αρχαία σου!!!

Ιούλιος

Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ο Ανδρέας Πυλαρινός, που παίζει «Μαγεμένο αυλό» με ελεύθερες προσκλήσεις  για κτηνοτρόφους και γεωργούς, και φέρνει τα «κάτω»(Αθήνα)-«επάνω»(Ροδόπη), μαζί με επιδοτήσεις για την εξάλειψη του υπερβάλλοντος κόστους των παραγωγών τους, καθώς και το μεταφορικό ισοδύναμο!!!

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής αποκτά επιτέλους οργανισμό λειτουργίας. Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ορίζεται ο Ανδρέας Πυλαρινός. Ανακοινώνεται μεγάλο πρόγραμμα συναυλιών κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα συνάπτονται συμφωνίες με όπερες και συμφωνικές ορχήστρες χωρών της βαλκανικής. Το σημαντικότερο ακολουθεί όμως…

Κι ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο κτηνοτροφικός τομέας είναι γνωστό ότι δυσλειτουργεί στα μέρη μας. Όταν όμως καταγράφονται χαμηλές επιδόσεις και στον γεωργικό τομέα, κτηνοτρόφοι και αγρότες της Ροδόπης, για μια ακόμη φορά, βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ, στήνοντας μπλόκα στις εισόδους της πόλης. Τα μπλόκα χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή μαζικότητα και διάρκεια, με τον υπουργό γεωργίας κ. Μάκη Βορίδη, να σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού πρώτη φορά στη ζωή των υπουργών γεωργίας μια μικρή γεωργικά περιοχή παρουσιάζεται ανένδοτη και δεν υποκύπτει στα «ήξεις-αφήξεις» και στις υποσχέσεις!!!  Διεξάγοντας έρευνες για να βρει τον υπαίτιο της αλλαγής συμπεριφοράς των αγροτών της Ροδόπης διαπιστώνει ότι ευθύνεται ο Πυλαρινός μαζί με τον… Μότσαρτ και τον «Μαγεμένο αυλό του»!!!  Βλέπετε λίγες μέρες πριν κατεβούν σε κινητοποιήσεις κτηνοτρόφοι και αγρότες, καλεσμένοι εκτάκτως, με δωρεάν προσκλήσεις, να παρακολουθήσουν τον «Μαγεμένο αυλό» στο Μέγαρο, ο Μότσαρτ άλλαξε τη ζωή τους… Διερωτήθηκαν λοιπόν, αφού ο ήρωας με ένα αυλό κατάφερε να μαγέψει ανθρώπους και ζωντανά,  σέρνοντάς τους στο κατόπι του, οι ίδιοι με τον μαγικό αυλό της αλήθειας των παθών τους πώς γίνεται να μην καταφέρουν τα ίδια!!!

Εννοείται ότι ο άμεσα ενεχόμενος Ανδρέας Πυλαρινός παρέμεινε στη θέση του κι αποθεώθηκε!!! Αφού κτηνοτρόφοι και γεωργοί κατάφεραν τελικά να βάλουν τη Θράκη ξανά στον χάρτη της κεντρικής κυβέρνησης, κερδίζοντας επιδοτήσεις  για τις ζωοτροφές, τα καύσιμα και τα έξοδα παραγωγής, αφού στη Θράκη το κεντρικό κράτος ξέχασε να τρέξει τους αναδασμούς, το φυσικό αέριο και τα υδροσυλλεκτικά φράγματα στα εκατό χρόνια ελεύθερου βίου, κι ακόμη επέβαλαν  την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τη διακίνηση κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων!!!

Οι αγώνες συγγνωστά δικαιώνονται!!!
 

Αύγουστος

Ο David Gilmour των Pink Floyd, οι  Deep Purple, οι Jethro Tull και οι U2 συμπαραστέκονται με σειρά συναυλιών στον λαό των Σαπών που αγωνίζεται να ακυρώσει την αδειοδότηση εξόρυξης χρυσού που έλαβε η ElDorado Gold// Αντιρρήσεις εκφράζει ο Διονύσης Σαββόπουλος πιστός εσαεί στην ορθοκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Εν μέσω θέρους η κυβέρνηση προχωρά αιφνιδιαστικά στην αδειοδότηση της El Dorado Gold για τη εξόρυξη χρυσού στην περιοχή των Σαπών. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ανάπτυξη τη περιοχής και διευκόλυνση των επενδύσεων που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει στον «πάγο». Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλη τη Θράκη κατά της απόφασης. Καταγράφονται επεισόδια και συγκρούσεις με τους αστυνομικούς. Σχηματίζεται ανθρώπινη αλυσίδα από τους διαδηλωτές που αποτρέπει την έναρξη των εργασιών.  Ένα κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο εκδηλώνεται αυθόρμητα. Σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών παγκόσμιου βεληνεκούς, στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών. Ο David Gilmour των Pink Floyd δίνει συναυλία στο σημείο. Ακολουθούν συγκροτήματα όπως οι Deep Purple, οι Jethro Tull, οι U2 και πολλοί πολλοί άλλοι. Όλοι μιλούν για το νέο Woodstock. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από την άλλη σε δηλώσεις του δηλώνει άγνοια περί των καλλιτεχνών και σπεύδει για άλλη μια φορά να διατρανώσει την «πίστη» του στην ορθοκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται  παρέμβαση του στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν οι πολίτες από το σημείο και να ξεκινήσει η εταιρία τις εργασίες της.
 

Σεπτέμβριος

Αντί πανελλαδικών εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με… συνεντεύξεις και κριτήριο επιτυχίας την πίστη στην… κανονικότητα!!!

Νομοθετείται νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καταργούνται οι πανελλαδικές. Σε μια προσπάθεια εναρμόνισης του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας με τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά εργασίας το νέο σύστημα που καθιερώνεται είναι αυτό της συνέντευξης. Σύμφωνα με το νέο σύστημα στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους τα τμήματα των ΑΕΙ όλης της χώρας ανακοινώνουν τον αριθμό φοιτητών που θα δεχθούν. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα τμήματα που ενδιαφέρονται να εισαχθούν. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ξεκινά το στάδιο των συνεντεύξεων των υποψηφίων. Εκεί οι υποψήφιοι καλούνται ενώπιον μιας επιτροπής που έχει ορίσει το κάθε τμήμα η οποία είναι επιφορτισμένη να κρίνει την καταλληλόλητα ή μη εισαγωγής του κάθε υποψηφίου στο τμήμα, με δοσμένες από το υπουργείο ερωτήσεις και απαντήσεις, και κομμένους εκ των προτέρων όσους και όσες δεν ομνύουν στο άριστο της ελληνικής φυλής, δεν είναι έτοιμοι/ες να καταγγείλουν καπνιστές και μετανάστες, έχουν αντιρρήσεις για τα στρατόπεδα μεταναστών κλειστού τύπου, και κυρίως δεν είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τη μεγάλη φοιτητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος.

Ερωτήσεις γνωστικού τύπου αποκλείονται, αφού το ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να δομεί γνώση αναπληρώνοντας όλες τις ενδιάμεσες βαθμίδες ξεκινώντας από το… νηπιαγωγείο!!! Πολλοί υποψήφιοι φυσικά και μένουν εκτός, αναγκάζονται δε να καταφύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Οκτώβριος

Νέα πτώση δυο γεφυρών στην ΠΑΜΘ, και λαμπρή επιστημονική ανακάλυψη από το ΔΠΘ του βακτηρίου του τσιμέντου, αρμοδίως υπεύθυνου για τις πτώσεις!!!
Μετά από την πτώση δύο ακόμη γεφυρών στην έκταση της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Η περιφέρεια πλέον μετρά τέσσερις πεσμένες γέφυρες στην έκτασή της. Σε καμία από αυτές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες αποκατάστασης, παρόλο που η διοίκηση της περιφέρειας διαβεβαιώνει πως σύντομα στις δυο γέφυρες  που έπεσαν πρώτες (Κομψάτου και Καβάλας) οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν και μάλιστα θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς. Επιστήμονες που καλούνται να εξηγήσουν το φαινόμενο της πτώσης γεφυρών και να συντάξουν πόρισμα αποφαίνονται πως δεν φταίει η ελλιπής συντήρηση για την πτώση αλλά ένα νέο βακτήριο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και τρέφεται με τσιμέντο γεφυρών. Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος όλη η περιφέρεια ΑΜΘ μπαίνει σε καραντίνα. Αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της περιφέρειας ώστε να μην εξαπλωθεί το βακτήριο και στις υπόλοιπες γέφυρες των ελληνικών περιφερειών.

Νοέμβριος

Διόδια στην Εγνατία ανά 5χλμ, και film office στην περιφέρεια ΑΜΘ, με πρώτη ταινία για τον «Σπάρτακο» και πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς!!!

Η Εγνατία οδός ανακοινώνει την αλλαγή πολιτικής ως προς τα διόδια. Τα ήδη υπάρχοντα κρίνονται ως μη ικανοποιητικά και έτσι αποφασίζεται η δημιουργία διοδίων ανά 5 χλμ σε όλο το μήκος της Οδού. Οι σφοδρές αντιδράσεις δεν κάμπτουν την απόφαση για υλοποίηση της απόφασης.

Το film office στην περιφέρεια ΑΜΘ γίνεται πράξη. Το ενδιαφέρον για γυρίσματα διεθνών παραγωγών στη Θράκη είναι μεγάλο. Το remake της ταινίας «Σπάρτακος» με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks –προσφάτως αποκτήσαντα την ελληνική υπηκοότητα–  είναι από τις πρώτες που κάνουν αίτηση για γυρίσματα στην περιοχή. Ακολουθούν κι άλλες, όπως η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Μοχάμετ Άλι από την Καβάλα, αλλά και μια ταινία για τη ζωή του Νέστωρα Τσανακλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή.
 

Δεκέμβριος

Οι καραμανλικοί βουλευτές αποχωρούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρωθυπουργός συμπλέει με την Ελληνική Λύση, κάνει ανασχηματισμό και αναθέτει το υπουργείο πολιτισμού στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο!!!

Δριμείες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό επίπεδο. Οι καραμανλικοί βουλευτές αποχωρούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει τη σύμπλευση με την Ελληνική Λύση και λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τη σχετική διεργασία στη βουλή. Ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι γεγονός. Υπουργός δημόσια τάξης ορίζεται ο Μάκης Βορίδης, αμετακίνητος μένει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Γιάννης Λοβέρδος τοποθετείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Πολιτισμού ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο Κυριάκος Βελόπουλος τοποθετείται υπουργός Παιδείας και από το ίδιο κόμμα ο Κωνσταντίνος Χήτας ορίζεται υφυπουργός αθλητισμού!!! Αψογα!!!

Και του Χρόνου με το Καλό!!!
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.