Λυση στα προβληματα με το κτιριακο και την πρακτικη τους θελει ο Συλλογος Φοιτητων Κοινωνικης Διοικησης

Ζητούν άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση για τα προβλήματα

«Νομάδες» έχουν γίνει οι φοιτητές των τμημάτων της πρώην Κοινωνικής Διοίκησης, μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πτώση ψευδοροφής στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, υποχρεώνοντας τους να κάνουν τα μαθήματά τους σε χώρους άλλων τμημάτων ή στις μικρότερες αίθουσες των προκάτ.
 
Την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα και με την πρακτική τους άσκηση, ιδιαίτερα στο θέμα των κάλυψης της μεταφοράς τους στο χώρο άσκησης, για όσους την πραγματοποιούν εκτός Κομοτηνής.
 
Για αυτά μίλησαν τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, ζητώντας μισθό και ασφάλιση για όλους τους ασκούμενους, με δωρεάν μεταφορά μετ’ επιστροφής, πρακτική στην ώρα της σε κρατικούς φορείς, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες αλλά και σίτιση, στέγαση, μεταφορές δωρεάν στην ευθύνη του κράτους.
 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλεξάνδρα Αλεξανδράτου, έχουν πραγματοποιήσει από την αρχή του έτους αρκετές κινητοποιήσεις, στο γραφείο πρακτικής, στον Πρόεδρο του Τμήματος αλλά και στην πρυτανεία, για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
 
Όπως περιέγραψε η ίδια, αυτή τη στιγμή πληρώνουν το 50% για να μεταβούν στις άλλες πόλεις, ενώ τους έχουν ανακοινώσει πως φέτος δεν θα πληρωθεί κανένας ασκούμενος, με την αιτιολογία ότι λόγω της κατάτμησης, το τμήμα δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
 
Σε αυτά τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί το πρόβλημα που προέκυψε στο αμφιθέατρο, με την πτώση κομματιού της ψευδοροφής την οποία κατήγγειλαν, που οδήγησε στο κλείσιμο της αίθουσας για την επισκευή της, που ακόμα όμως δεν έχει προχωρήσει.
 
«Οι δικαιολογίες πλέον δεν μας καλύπτουν, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις πρακτικές και τις μεταφορές μας» ανέφερε, και αυτό γιατί μετά την καταγγελία βρέθηκαν, κάτι που σημαίνει πως χρήματα υπάρχουν, αλλά δεν είναι προτεραιότητα του Υπουργείου.
 
«Καλούμε το Πανεπιστήμιο και την Πρυτανεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσει το απαράδεκτο να πληρώνουμε για τις μετακινήσεις μας όταν η πρακτική είναι υποχρεωτική, να πάρουμε κανονικά το μισθό μας και να ασφαλιστούμε» ανέφερε, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να αυξήσει την χρηματοδότηση για την παιδεία, ώστε να σταματήσουν να στοιβάζονται σε χώρους προκάτ και σε άλλα τμήματα, αλλά και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.