2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

10.09.2019 19:43

Αφορά παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 2.201.246 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για να εξασφαλίσει θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
 
Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά συγκεκριμένα σε θέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκηγια το σχολικό έτος 2019-2020.
 
Με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς και στους κηδεμόνες των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.
 
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τον 4ο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Κομοτηνής, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, ξεναγήθηκε στο χώρο καιείχε ενημέρωση για τη λειτουργία των δομών αυτών από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Γιάννη Γκαράνη και τη διευθύντρια του σταθμού κ. Ρωξάνη Ζαργιάνη.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine