Δημοτικο κυνοκομειο και στο Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Της έκδοσης

Γνωρίζουμε ότι είναι χιλιάδες οι προσδοκίες από τον νεοκλεγέντα δήμαρχο της πράξης κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Ανάμεσα στ’ άλλα που θα προσπαθήσει όμως να λύσει, από το πρόβλημα της ύδρευσης σε πολλούς οικισμούς μέχρι τη συντήρηση των δρόμων, και την ανακαίνιση των εγκαταλελειμμένων υποδομών στους παραθαλάσσιους και μη οικισμούς του Δήμου, από την κατασκήνωση των Πετρωτών μέχρι τα καταλύματα των Κασσιτερών,
ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι ο ίδιος δεν θα παραμελήσει το ζήτημα της ίδρυσης Δημοτικού Κυνοκομείου στην περιοχή του Δήμου του, όπου η αδέσποτη μορφή ζωής πλήττεται αλλά και αφήνεται στην τύχη της, με θλιβερά αποτελέσματα ενίοτε, που γεννούν θρύλους και εικασίες ως αυτοί για την αγέλη που κατασπάραξε την άμοιρη αγγλίδα αρχαιολόγο.
 
Και όλα αυτά, με πρόσφατες στο νου εικόνες από τον οικισμό του Προφήτη Ηλία στον Ίμερο νομού Ροδόπης, όπου κάθε καινούρια παραθεριστική περίοδος συνυφαίνεται με δεκάδες νέα μέλη στην οικογένεια των αδέσποτων, αφού κανείς δεν στειρώνει το κατοικίδιό του, με αποτέλεσμα τώρα που μπαίνει το φθινόπωρο και ο οικισμός εγκαταλείπεται τα έρημα τα ζωντανά να πεθαίνουν από πείνα κι  αρρώστιες.
 
Μαζί με μια ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, μήπως κάποτε μάθουμε σ’ αυτόν τον τόπο ότι η υιοθέτηση ενός αδέσποτου σημαίνει, κυρίως, ευθύνες μόνιμης αναδοχής, φροντίδας κι αγάπης.
 
Για να το διδάξει όμως αυτό η πολιτεία, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο για την αδέσποτη ζωή, ξεκινώντας σαφώς από την ίδρυση καταφυγίων αδέσποτης ζωής, για τη στείρωση πρώτα πρώτα των αδέσποτων, την καταγραφή τους, το τσιπάρισμά τους δηλαδή, την καταγγελία των ασυνείδητων που τα εγκαταλείπουν, την πρόνοια για φαγητό και νερό όταν αυτά, σύμφωνα με τον νόμο, αφήνονται στο αστικό περιβάλλον, που θεωρεί ότι τα αδέσποτα τα αφημένα στις πόλεις τρώνε τσιμέντο…    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.