Ενδοπαραταξιακα πυρα απο τον Δαμωνα Δαμιανο για τις κινησεις Σιμιτση

«Εάν ήξερα ότι θα κατέληγε η προσπάθειά μας με την παράταξη του κ. Σιμιτσή σε αυτού του είδους τη συνεργασία με τον κ. Μέτιο, δεν θα ήμουν υποψήφιος καν» - «Δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Κινήματος Αλλαγής, τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, γι΄ αυτή την κίνηση»

Δεν ήταν ομόθυμη όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Κωστής Σιμιτσής σε σχετικές του δηλώσεις, η συνεργασία με την πλειοψηφούσα περιφερειακή παράταξη του κ. Μέτιου αλλά ούτε και με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΙΝΑΛ. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» ο κ. Δάμων Δαμιανός, υποψήφιος με την «Περιφέρεια σε Δράση» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος«εξέφρασα ήδη από το καλοκαίρι σε επικοινωνία που είχα μαζί του τη διαφωνία μου με αυτό το οποίο πήγαινε να γίνει, διότι αυτό το οποίο έγινε τελικά εξυφαίνετο ήδη από τις αρχές Αυγούστου, για να μην πω και πιο μπροστά». Παράλληλα, όπως είπε, τηλεφώνησε και στον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και του εξέθεσε αναλυτικά τις αντιρρήσεις του γι' αυτό το οποίο πήγαινε να γίνει. 

«Έπρεπε η δική μας παράταξη να έχει τον ρόλο μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης» 

«Εάν ήξερα ότι θα κατέληγε η προσπάθειά μας με την παράταξη του κ. Σιμιτσή σε αυτού του είδους τη συνεργασία με τον κ. Μέτιο, δεν θα ήμουν υποψήφιος καν» τόνισε ο κ. Δαμιανός για να διευκρινίσει πως «το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του κ. Μέτιου, ο οποίος επανεξελέγη, και είναι προς τιμήν του, μετά από όλα αυτά τα οποία έγιναν στο εσωτερικό της παράταξής του. Έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να κριθεί, αλλά είναι καθαρά θέμα πολιτικής αποτίμησης των γεγονότων».
 
Μιλώντας να τον ρόλο που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν ο ιδανικότερος για τα εκλεγμένα μέλη της «Περιφέρειας σε Δράση» ο ίδιος εξήγε πως «έπρεπε η δική μας παράταξη να έχει τον ρόλο μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, που ο όρος αντιπολίτευση δεν σημαίνει ότι θα καταψήφιζε, ούτε θα φωνασκούσε αδίκως και ακόπως, αλλά ότι θα συνέβαλε δημιουργικά στην προώθηση των ζητημάτων της περιφέρειας ΑΜΘ που είναι πολλά, κρίσιμα και πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια της διοίκησης Παυλίδη και στη συνέχεια Μέτιου, πέσαμε σε τοίχο, σε αδιέξοδο. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικότερος, πολύ ουσιαστικότερος ο ρόλος μας αν βοηθούσαμε τον κ. Μέτιο και τη διοίκησή του στο πλαίσιο της λογικής της απλής αναλογικής. Ο κ. Μέτιος θα διέθετε σίγουρα τη θετική μας ψήφο εκεί που θα κρίναμε ότι θα έπρεπε να την έχει και θα είχε σαφώς την κριτική μας, ή την άρνηση να ψηφίσουμε πράγματα τα οποία θα κρίναμε εμείς ότι δεν συνηγορούσαν με τις δικές μας αρχές και με τις δικές μας αντιλήψεις». 

«Αυτό που περνάει στην κοινωνία είναι ότι υπήρξε μια πολιτική συναλλαγή για τις θέσεις» 

Αντίθετα όμως από αυτήν την οπτική, η επιλογή που προκρίθηκε τελικά αδικεί και τον κ. Σιμιτσή, όπως εκτιμά ο κ. Δαμιανός, καθώς «αυτό που δυστυχώς περνάει στην κοινωνία και στον κόσμο, είναι ότι υπήρξε μια πολιτική συναλλαγή για τις θέσεις».
 
Πέρα όμως από τις όποιες διαφορετικές προσωπικές οπτικές επί του ζητήματος ο κ. Δαμιανός βάζει το θέμα και στην πολιτική του διάσταση επισημαίνοντας πως «αυτό που έγινε αδικεί πολιτικά και τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής, που έχρισε ως υποψήφιος περιφερειάρχη τον κ. Σιμιτσή, όχι φυσικά για να γίνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ενός άλλου περιφερειάρχη, αλλά για να γίνει ο ίδιος περιφερειάρχης».
 
 «Δεν κρίνω πολιτικά σωστό αυτό που έγινε» τόνισε ο ίδιος ωστόσο επιφυλάχθηκε να δει και τα επόμενα βήματα και να κρίνει από τις πολιτικές οι οποίες θα εξυφανθούν στο διάβα αυτής της πορείας. Άλλωστε επικαλούμενος συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον κ. Σιμιτσή, ο δεύτερος του εκμυστηρεύθηκε πως «εάν δούμε ότι διαφωνούμε, θα αποχωρήσω». 

«Θα κριθούν αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση και όχι το Κίνημα Αλλαγής» 

Όσο για το εάν ο κ. Σιμιτσής είχε ή όχι το «οκ» από τα Κεντρικά του ΚΙΝΑΛ ο κ. Δαμιανός απάντησε ορθά κοφτά όχι. «Δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Κινήματος Αλλαγής, τουλάχιστον στο επίπεδο της ηγεσίας γι' αυτή την κίνηση» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να εξηγήσει ότι «το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε σε κεντρικό επίπεδο, ότι δεν μπορεί το ίδιο να ποδηγετήσει τις επιλογές του κ. Σιμιτσή. Του είπε είσαι ελεύθερος άνθρωπος, είσαι επικεφαλής παράταξης, με το δικό μας χρίσμα μεν, πλην όμως εσύ έδωσες στον αγώνα και εξέλεξες πέντε περιφερειακούς συμβούλους, από κει και πέρα εσύ θα κρίνεις. Το Κίνημα Αλλαγής σε καμία περίπτωση δεν του είπε κεντρικά πήγαινε να συνεργαστείς με τη δεξιά και τον κ. Μέτιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο, να μην έχουμε αμφιβολίες και να μην θολώνουμε το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής. Η απόφαση ήταν προσωπική και εκείνων οι οποίοι μαζί του συμπορεύτηκαν σε αυτή την απόφαση».
 
Μάλιστα ο κ. Δαμιανός αποκάλυψε και την επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια των διεργασιών με τον επικεφαλής της «Περιφέρειας σε Δράση» υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Σιμιτσής μου είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών που πήραν μέρος στις εκλογές ήταν υπέρ αυτής της απόφασης. Εγώ ζήτησα να γίνει μια συνεδρίαση σε ένα ξενοδοχείο της Καβάλας, αφού κατάγεται από την Καβάλα, να πάμε και να κάνουμε μια ολομέλεια και να τεθούν όλα τα θέματα εκεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Υπήρξε ανταλλαγή e-mail ανάμεσα στους πέντε εκλεγμένους συμβούλους, τέσσερις πλην του κ. Σιμιτσή. Δεν μπορεί σε μια παράταξη που έδωσε τον αγώνα σε πέντε νομούς με εξήντα πέντε υποψηφίους, μόνο οι τέσσερις εκλεγμένοι, να πούνε ότι αυτό είναι καλό και το άλλο δεν είναι, όταν μάλιστα από τους πέντε οι δύο είναι ήδη αντιπεριφερειάρχες και άρα ο νους του καθένα πηγαίνει σε πολιτικό αντάλλαγμα».
 
«Θα κριθούν αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση και όχι το Κίνημα Αλλαγής. Το λέω ξεκάθαρα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε κλείνοντας ο κ. Δαμιανός για να επισημάνει πως δεν θα πρέπει «ο κόσμος να συνδέει πολιτικά αυτή την απόφαση με την ηγεσία και τις επιλογές του Κινήματος Αλλαγής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.