Ημερίδα αφιερωμένη στο «Πορτρέτο»

04.12.2018 11:56

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει φωτογραφική ημερίδα με θέμα: «Πορτρέτο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 στο Νομαρχείο. 
 
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου (Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), ο Χάρης Κακαρούχας (Φωτογράφος) και ο Ανδρέας Τσονίδης (Ψυχοθεραπευτής & Φωτογράφος).
 
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές για το περιεχόμενο της ημερίδας «το πορτρέτο ή καλύτερα προσωπογραφία, ξεκινάει με το αίσθημα ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο όλων. Η τέχνη του πορτρέτου αποδόθηκε και ερμηνεύτηκε στον εκάστοτε πολιτισμό διαφορετικά. Οι αρχαίοι πολιτισμοί μέχρι και την αναγέννηση το αντιμετωπίζουν με ένα συμβολικό χαρακτήρα μιας και απεικονίζει το θείο και της εκδηλώσεις του. Στη συνέχεια αρχίζει το πρόσωπο να παίζει το εργαλείο εξερεύνησης του ίδιου του καλλιτέχνη μέχρι που στις ημέρες μας ο καλλιτέχνης στρέφεται στον εαυτό του ως το απόλυτο σύμβολο και η προσωπογραφία γίνεται “Selfie”. Το πορτρέτο παραμένει πάντα από τα δυνατότερα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες και ειδικά τους φωτογράφους.
 
Η φωτογραφία ως το κύριο εργαλείο της νέας εποχής βοηθά τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έναν κόσμο που τις περισσότερες φορές είναι η αυτό – εξερεύνηση του εαυτού τους και η ανακάλυψη της δικής τους ταυτότητας». 

Το πρόγραμμα 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει: 
 
17:30 - 18:00 Προσέλευση - Εγγραφές
18:00 - 18:15 Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί
 
1η Ενότητα
 
18:15 -18:45 «Φωτογραφικό πορτρέτο: η κατασκευή του αληθινού εαυτού» Ανδρέας Τσονίδης, Ψυχοθεραπευτής – Φωτογράφος
18:15 - 18:45 «Το φωτογραφικό πορτρέτο: Όψεις και Απόψεις» Ηρακλής Παπαϊωάννου, Αναπληρωτής Διευθυντής ΜΦΘ, Δρ. Φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ
 19:15 - 19:30 Διάλειμμα
 
2η Ενότητα
 
19:30 - 20:00 «Από το πορτρέτο στη προσωπογραφία» Χάρης Κακαρούχας, Φωτογράφος
20:00 - 20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση
 
Με το πέρα της ημερίδας θα ακολουθήσει δεξίωση φωτογραφικής δικτύωσης στο φουαγιέ του Νομαρχείου.
 
Info
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και η είσοδος ελεύθερη.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs