Προσφορα και αναγνωριση απο τη Λεσχης Lions «Ορφεας Κομοτηνης»

Στη συναυλία για την ενίσχυση λειτουργίας της Στέγης Αγάπης της Λέσχης Lions «Ορφέας Κομοτηνής» - Τέσσερις οφθαλμίατροι της πόλης μας βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων για την εθελοντική προσφορά τους στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου οράσεως

Με βραβεύσεις αλλά και εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου η συναυλία για την ενίσχυση της λειτουργίας της Στέγης Αγάπης της Λέσχης Lions «Ορφέας Κομοτηνής», με τίτλο «Ευρώπη-Βαλκάνια-Ελλάδα».
 
Η συναυλία για βιολί, τραγούδι και πιάνο, με έργα εμπνευσμένα από ισπανικές, ουγγρικές, ρουμάνικες, σλάβικες, θρακιώτικες, μικρασιατικές και αρμένικες μελωδίες, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, με έργα των: Manuel de Falla, Georges Bizet, Johannes Brahms, Bela Bartok, Antonin Dvorak και Γιώργου Παπουτσή διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Λέσχης Lions «Ορφέας Κομοτηνής» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 

Ένα απολογισμό των έργων της Λέσχης έκανε η πρόεδρος της κ. Ζωή Κοσμίδου, παρουσία του προέδρου του Θέματος 117Β (Ελλάδα-Κύπρος) Κυβερνήτη Δημητρίου Παπαδόπουλου,τονίζοντας πως η τελευταία μεγάλη τους προσπάθεια είναι η λειτουργία της στέγης Αγάπης για άστεγους συμπολίτες μας.
 
Σε συνεννόηση με το Δήμο προχώρησαν στην ενοικίαση κατάλληλου κτιρίου, και ήδη εδώ και ένα χρόνο φιλοξενούνται, για παραπάνω από 6 μήνες ο καθένας, βρήκαν στέγη και ζεστασιά, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα πρώτα βήματα της ζωής τους.
 

«Ο αγώνας αυτός θέλει την υποστήριξη όλων. Είμαστε περήφανοι που είστε μαζί μας και έχουμε την ευλογία της εκκλησίας, τη βοήθεια του Δήμου αλλά και την ενίσχυση των πολιτών» σημείωσε, τονίζοντας πως η λειτουργία της Στέγης αποτελεί στόχο όλης της πόλης και την κινητοποίηση μέρος της οποία αποτέλεσε και η συγκεκριμένη συναυλία.
 

Για το έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό στίγμα της εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, που αναφέρθηκε στους μουσικούς της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Παπουτσή, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. 

Οι βραβεύσεις 

Πριν τη συναυλία πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις, που αφορούσε όσους
συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Λέσχης Lions «Ορφέας Κομοτηνής» για προληπτικούς ελέγχους οράσεως με το διαθλασίμετρο που δώρισε η λέσχη Lions Ορφέας στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής στα παιδιά των παιδικών σταθμών αρχικά και στη συνέχεια των νηπιαγωγείων της περιοχής.
 
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά τέσσερις οφθαλμίατροι, ο κ. Ευστράτιος Αλβανός, ο κ. Γιάννης Κοσμίδης, η κ. Αγγελική Σακαλή και η κ. Ελένη Πασχαλινού, οι οποίοι και βραβεύτηκαν, ενώ επίσης βραβεύτηκε και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Λουκάς Γεωργίου αλλά και ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, καθώς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.