Σοβαρα προβληματα απο το νεο κυμα χιονια στον Δημο Μαρωνειας Σαπων

Κλειστά τα σχολεία - Απαραίτητη η χρήση αλυσίδων για τα οχήματα

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και τον νομό Ροδόπής από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων της Ροδόπης για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την ώρα εντοπίζονται στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Ήδη με απόφαση του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών κ.Γιάννη Σταυρίδη τα σχολεία του Δήμου παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ αυτή την ώρα το χιόνι στην Ξυλαγανή ξεπερνά τους 15 πόντους και στην Μαρώνεια τους 20.

Τα γκρέιντερ και οι αλατιέρες του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθαρίζουν το οδικό δίκτυο από τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο όπως επισημαίνεται και από πλευράς του Δήμου, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης  οι δρόμοι ξαναγεμίζουν απευθείας.

Απαραίτητες κρίνονται οι αλυσίδες για τους διερχόμενους οδηγούς σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου, ενώ ήδη κατεγράφησαν τρεις περιπτώσεις οχημάτων που εξετράπησαν της πορείας τους στον δρόμο από την Ξυλαγανή προς Κομοτηνή.

Ο  Δήμος Μαρωνείας Σαπών διαθέτει επαρκής ποσότητες αλατιού για την «αντιμετώπιση» και του νέου αυτού κύματος της κακοκαιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.