Κουβεντουλα, θυμησες, …σπορια και βολτα στην Ξυλαγανη

Καθ’οδόν για το καθιερωμένο τριήμερο Αντάμωμα των απανταχού Ξυλαγανιωτών, έγινε χθες, για δεύτερη φορά, αναβίωση της καθιερωμένης βόλτας στην κύρια αρτηρία της Ξυλαγανής, με τον τρόπο που συνέβαινε τα περασμένα χρόνια και ήταν μια από τις λίγες λαϊκές απολαύσεις, που την περίμεναν όλοι οι κάτοικοι-αγρότες κυρίως.

Μια βόλτα που συνδέονταν με τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές κυρίως, που έδινε αφορμή τόσο για την έξοδο της εβδομάδας, όσο και για αλλαγή διάθεσης, αφού ήταν και η συνήθης διασκέδαση.

Μια βόλτα για να «φορεθούν» τα καλά ρούχα, αλλά και η καλή διάθεση, να διαδηλωθεί σε όλους τους τόνους  το ενδιαφέρον για τον γείτονα και τον συγχωριανό και να τονωθεί η κοινωνικότητα.

Βόλτα χαμηλού προϋπολογισμού με σπόρια ή καμιά λεμονάδα, πλούσια όμως σε καλησπέρες και νέα, συνήθεις τις ερωτήσεις, «τι κάνεις;, τι κάνουν τα παιδιά;», «παντρεύτηκες;», «αρραβωνιάστηκες;».

Στη χθεσινή βόλτα συμμετείχαν στην Ξυλαγανή άπαντες, και ο «διοργανωτής» Τριαντάφυλλος Παπαδάκης και ο Βαγγέλης Μουζαλιώτης του Συλλόγου Πατεράδων και υπέροχες γιαγιάδες καθισμένες στα σκαμνάκια και όμορφες δεσποινίδες που δικαιολογούν το  brand name στα όμορφα κορίτσια του οικισμού, και πολλοί λάτρεις της παλιάς καλής, απλής ζωής.

Και του ΧΡΟΝΟΥ!!! Ν.Β.,Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.