Ενταση και επεισοδια με αφορμη την πορεια του ΚΙΕΦ

«Πεδίο μάχης» για αρκετά λεπτά η κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Από επεισόδια μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των συμμετεχόντων στην αντισυγκέντρωση,  που έγινε με αφορμή την πορεία που είχε οργανώσει το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, σημαδεύτηκε η σημερινή μέρα στην Κομοτηνή. Το κέντρο της πόλης από τις μεσημεριανές ώρες βρισκόταν υπό αστυνομικό κλοιό.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι στα σημεία πέριξ της νομαρχίας άρχισαν να καταφθάνουν λεωφορεία, τουλάχιστον 14, τα οποία μετέφεραν κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης, που κατευθύνονταν στην προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΚΙΕΦ, μπροστά από το Μαρώνειο Μέγαρο.

Την ίδια στιγμή, στην κεντρική πλατεία συγκεντρώνονταν πολίτες που διαμαρτύρονταν για την πορεία των μειονοτικών, μεταξύ των οποίων μέλη της Χρυσής Αυγής και αρκετοί προερχόμενοι από γειτονικές περιοχές. Λίγα λεπτά μετά από τις 5 το απόγευμα κι ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένοι στο πάνω μέρος της πλατείας, μπροστά από την αντισυγκέντρωση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια, με πετροπόλεμο και με ρίψη δακρυγόνων.

Για αρκετά λεπτά η κεντρική πλατεία μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ανυποψίαστων περαστικών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι, από αίτια που δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα. Μετά από αρκετή ώρα, τα επεισόδια σταμάτησαν και οι συμμετέχοντες στην αντισυγκέντρωση επέστρεψαν στο πάνω μέρος της πλατείας, όπου περιορισμένοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας αρκέστηκαν στο να φωνάξουν συνθήματα και αργότερα να μεταβούν στο χώρο του Ηρώου για να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.

Νωρίτερα, την ώρα που ξεσπούσαν τα επεισόδια στην πλατεία, οι συμμετέχοντες στην πορεία του ΚΙΕΦ είχαν αρχίσει να κινούνται με κατεύθυνση προς το κτίριο της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, όπου ο πρόεδρος του κόμματος του κόμματος ανέγνωσε ένα πλαίσιο αιτημάτων, και ακολούθως επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, για να μεταβούν στο τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, όπου τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο.

Δείτε βίντεο απο τα επεισόδια εδώ. 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.