Στη μεγαλυτερη διεθνη εκθεση στο χωρο της αναπηριας “REHACARE 2015” οι «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μιχάλης Ραγκούσης και Μάκης Καλαράς παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις των δραστήριων συλλόγων της πόλης μας

Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, η καρδιά του «ΠΕΡΠΑΤΩ» και του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» χτυπούσε και στη Γερμανία.
 
Συγκεκριμένα οι δύο δραστήριοι σύλλογοι της πόλης μας για πρώτη φορά συμμετείχαν ως εκθέτες στη μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση στον χώρο της αναπηρίας την “REHACARE 2015”.
 
Η “REHACARE” διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διεθνών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αναπηρίας.
 
Στη φετινή διοργάνωση, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκησε, το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 39.000 επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην αυτόνομη διαβίωση ανθρώπων με αναπηρίες από το σύνολο των 754 εκθετών από 37 συνολικά χώρες του κόσμου.
 
Στην όλη διοργάνωση μάλιστα συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οργανισμοί και σύλλογοι από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της αναπηρίας, μεταξύ των οποίων και οι «δικοί μας» «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που αποτέλεσαν και τη μοναδική ελληνική εκπροσώπηση συλλόγου, αποσπώντας μάλιστα διθυραμβικά σχόλια.
 
Τους δύο αυτούς συλλόγους της πόλης μας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μάκης Καλαράς και Μιχάλης Ραγκούσης, ο οποίος μίλησε στον «ΠτΘ» κατά την επιστροφή του για την εμπειρία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. 

Μιχάλης Ραγκούσης «Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε για εμάς ένα μάθημα ζωής»

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η συμμετοχή ενός ελληνικού φορέα που δραστηριοποιείται στον χώρο της αναπηρίας αποτέλεσε έκπληξη για την πλειοψηφία των επισκεπτών, οι οποίοι δεν γνώριζαν την ύπαρξη και την δραστηριότητα τέτοιων συλλόγων στη χώρα μας.
 
Μάλιστα μέσα από το έντυπο υλικό μέσω του οποίου γινόταν εκτενής παρουσίαση των δράσεων τόσο του «ΠΕΡΠΑΤΩ» όσο και του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ», όπως εξήγησε ο ίδιος, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τόσο τις δραστηριότητες, τον εξοπλισμό αλλά και τις υποδομές που διαθέτουν και λειτουργούν στην πόλη μας, όπως η Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης γεγονός που εντυπωσίασε τους επισκέπτες του περιπτέρου, οι οποίοι εξέφρασαν την μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα.
 
Οι στόχοι της παρουσίας των δύο συλλόγων στην έκθεση αυτή επιτεύχθηκαν σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση στο έπακρο καθώς όπως είπε πέραν της παρουσίασης του έργου και των δράσεων αυτών, «είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο, ανθρώπους πολύ σημαντικούς με εμπειρία και τεχνογνωσία, που αναγνώρισαν το έργο του Συλλόγου, γεγονός που για εμάς είναι μία επιβεβαίωση ότι δεν μένουμε στάσιμοι αλλά αναπτυσσόμαστε συνεχώς και επομένως νομίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη των γνωριμιών αυτών, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες».
 
«Στόχος μας πέραν της γνωριμίας με τον Σύλλογο» συνέχισε ο ίδιος «ήταν το να γνωρίσουν πως στην πόλη μας υπάρχει ένας χώρος που ένας άνθρωπος με αναπηρία μπορεί να ζήσει απολαμβάνοντας τις ανέσεις του σπιτιού του». 

«Στο εξωτερικό δεν υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός ή το σύστημα αλλά μία εξολοκλήρου διαφορετική αντίληψη»

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για μία εκ των σημαντικότερων εμπειριών της ζωής του, καθώς, όπως τόνισε, έγινε εμφανές από την όλη διοργάνωση πως «το επίπεδο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία σε σχέση με την αναπηρία είναι εντελώς διαφορετικό. Η Έκθεση για εμάς αποτέλεσε ένα μάθημα ζωής, καθώς είδαμε ανθρώπους με αναπηρία που ξεπερνούσαν ακόμα και αυτό που μπορούσαμε να φανταστούμε εμείς και λειτουργούσαν και κυκλοφορούσαν κανονικά και ανεξάρτητα. Από την όλη εμπειρία λοιπόν συνειδητοποιήσαμε ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός ή το σύστημα αλλά μία εξολοκλήρου διαφορετική αντίληψη όπου το άτομο με αναπηρία φέρει απλά την ιδιότητα του ανάπηρου και από κει και ύστερα συνεχίζει να ζει κανονικά υπερβαίνοντας μάλιστα καμιά φορά τα όρια της δικιάς μας λογικής».
 
Κλείνοντας ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η συμμετοχή των δύο συλλόγων της πόλης μας και την επόμενη χρονιά βρίσκεται ήδη στους στόχους τους, καθώς επίσης και πληθώρα συνεργασιών με ανθρώπους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή κατά τη διάρκεια της έκθεσης με στόχο να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους.

Δύο αθλητές του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Σε ό, τι αφορά τις επόμενες δραστηριότητες των Συλλόγων αξίζει να σημειωθεί πως δύο αθλητές του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Βέλτσης και ο Νίκος Γόνιος θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα από 21 έως 31 Οκτωβρίου.
 
Ο Κωνσταντίνος Βέλτσης θα αγωνιστεί στο άθλημα του μήκους αλλά και στην ομάδα της σκυταλοδρομίας 4X100 ενώ ο Νίκος Γόνιος θα αγωνιστεί στην σφαίρα και την κορίνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.